14.9 C
De Bilt

Materialen uit sloop De Kooi en De Marsch bijna volledig geschikt voor hergebruik

Tynaarlo – Bij de sloop van sport- en schoolgebouw De Kooi en sporthal De Marsch heeft de aannemer bijna honderd procent circulair hergebruik gerealiseerd. Dat betekent dat bijna al het materiaal wordt hergebruikt. Wethouder Henny van den Born is zeer tevreden met dit resultaat.

Sloop met oog op hergebruik

Na realisering van nieuwbouw voor OBS Westerburcht en sporthal Groote Veen zijn De Marsch en De Kooi vorig jaar gesloopt. De gemeente Tynaarlo had de afbraak als zogenoemde circulaire sloop aanbesteed. In de aanbesteding maakte de gemeente duidelijk dat minimaal tachtig procent van het totale gewicht aan materialen moest worden hergebruikt.

Aannemer Bork 96% circulair

Aannemer Bork had op het werk ingeschreven met 96% circulair hergebruik. Na het administratief afsluiten van het project blijkt dat Bork zelfs bijna 98% circulair hergebruik heeft gerealiseerd. Zo is een aantal binnendeuren van De Kooi hergebruikt in de verbouw van cultuurcentrum De Notenkraker. Maar ook de staalconstructie, de dakbedekking, de armaturen, de plafondplaten en de klinkers van de gebouwen hebben een nieuwe bestemming gevonden.

Volgens wethouder Van den Born past deze aanpak in de visie van de gemeente Tynaarlo wanneer het gaat om duurzaamheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio