15.7 C
De Bilt

Sluiting drugspand in Midden-Groningen

Zuidbroek – Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft op 22 maart voor een periode van 6 maanden de sluiting van een bedrijfspand in Zuidbroek in de gemeente Midden-Groningen bevolen. Hier werd een hennepkwekerij aangetroffen. De burgemeester kan panden sluiten waarbij illegale hennepteelt wordt ontdekt.

Sluiting om grenzen te stellen

“Met de sluiting laten we merken dat illegale hennepteelt in Midden-Groningen niet wordt getolereerd”, zegt burgemeester Hoogendoorn. “Het doel is om eventuele bekendheid van het pand als drugsadres teniet te doen en om de handel daadwerkelijk en structureel te beëindigen.” De politie heeft het pand doorzocht. Daarbij zijn 522 hennepplanten en 75 moederplanten gevonden. De hennepkwekerij is geruimd.

Doorbreken link met criminele circuit

Het drugsbeleid van de gemeente Midden-Groningen heeft tot doel de openbare orde en de volksgezondheid te beschermen. Deze wordt ernstig aangetast door druggerelateerde activiteiten. Daarnaast leidt de aanwezigheid van een hennepkwekerij over het algemeen tot een verhoogd brandgevaar. Tijdelijke sluiting zorgt voor meer veiligheid en leefbaarheid in de samenleving. De burgemeester doorbreekt zo de link van het pand met het drugs- en criminele circuit.

Los van strafrechtelijke vervolging

Het gemeentelijk drugsbeleid staat los van een eventuele strafrechtelijke vervolging van verdachten. Het Openbaar Ministerie neemt daarover een beslissing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio