13.2 C
De Bilt

In Mei tussen Meppel en Groningen werk aan het spoor

Meppel/ Groningen – Van 7 tot en met 29 mei werkt ProRail op verschillende plekken aan het spoor tussen Groningen en Meppel en bij station Groningen. NS en Arriva zetten bussen in. We raden reizigers aan hun reisplanners te checken en rekening te houden met extra reistijd.

Dit gaan we doen

ProRail vernieuwt het spoor, de bovenleiding en verschillende overwegen op het traject tussen Meppel en Groningen. Het treinverkeer op dit traject neemt toe en vernieuwing is nodig om het spoor in de toekomst veilig en betrouwbaar te houden. Daarnaast vinden er werkzaamheden plaats op station Groningen.

Hoogeveen

Tussen 7 en 23 mei werken ProRail in Hoogeveen. Op station Hoogeveen vernieuwt ProRail de perrons, de liften en het stationsmeubilair. Ook voeren ProRail voorbereidende werkzaamheden uit voor het verleggen van de spoorboog. De spoorboog in Hoogeveen wordt verlegd, zodat treinen hier in de toekomst sneller kunnen rijden. Zo verbeteren de overstapmogelijkheden voor reizigers in Zwolle en Groningen.

Onnen

Van 10 tot en met 19 mei gaan ProRail aan de slag bij het opstelterrein in Onnen. Daar plaatsen we twee hogesnelheidswissels zodat goederentreinen het opstelterrein sneller op en af kunnen rijden. Treinen hoeven hierdoor minder vaak op elkaar te wachten.

Gevolgen voor de reizigers

  • Van 7 tot en met 22 mei rijden er bussen in plaats van treinen tussen Meppel en Assen.
  • Van 10 tot en met 19 mei rijden er bussen tussen Meppel en Groningen.
  • Op 29 mei is er geen treinverkeer mogelijk van, naar en via station Groningen.

NS en Arriva raden reizigers aan voor vertrek de NS-app of Arriva-app te raadplegen en rekening te houden met een extra reistijd van 45 minuten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio