10.2 C
De Bilt
zaterdag, 25 maart 2023

Sportevenementen in Heerenveen worden gezonder

Heerenveen – Op 7 maart jl. ondertekenden Gemeente Heerenveen, sc Heerenveen, Friesland College, CIOS Sport en Bewegen, Sportstad Heerenveen, Thialf, Beijk Catering, Catering Teuben, Catering van ’t Hooge en JOGG Heerenveen het Convenant Gezonde Sportevenementen. De ondertekening vond plaats in IJsstadion Thialf tijdens de ISU Worldcup finale in aanwezigheid van JOGG-ambassadeur en schaatser Erben Wennemars.

Gezonde voedingskeuzes

De gemeente Heerenveen vindt sport en een gezonde leefstijl belangrijk. Om die reden ondertekent de gemeente het Convenant Gezonde Sportevenementen. “In Heerenveen stimuleren we gezonde voedingskeuzes en dat onze inwoners gezond zijn en blijven. Door gezond te eten en voldoende te bewegen bevorderen we een positieve ontwikkeling van onze jongeren”, aldus wethouder Jelle Zoetendal. 

Krachtig signaal

Het doel van het convenant is om met elkaar een beweging in gang te zetten waardoor sportevenementen en gezonde leefstijl samengaan. Het is daarom een krachtig signaal dat ook sc Heerenveen, Friesland College CIOS Sport en Bewegen, Sportstad Heerenveen, Thialf, Beijk Catering, Catering Teuben, Catering van ’t Hooge en JOGG Heerenveen – partijen die actief zijn binnen de sport in Heerenveen – het convenant ondertekenen.

Marjon Bachra, directeur van JOGG: “Een gezondere sportomgeving krijgt steeds meer aandacht en sportevenementen spelen hierbij een belangrijke rol. Dat zoveel verschillende partijen in de sport hun krachten nu bundelen toont enorme power. Juist door de combinatie van partijen met verschillende invalshoeken kan Heerenveen grote stappen zetten om sportevenementen gericht op kinderen gezonder te maken.”

Nationaal Preventieakkoord

Het Convenant Gezonde Sportevenementen is een van de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Op 19 december 2018 ondertekenden de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht, sportmarketingbureaus, NOC*NSF en JOGG dit convenant. In 2019 sloot ook gemeente Alkmaar hierbij aan. In eerste instantie zetten de ondertekenaars van het Convenant Gezonde Sportevenementen in op het stimuleren van gezonde voedingskeuzes en sportsponsoring bij sportevenementen gericht op kinderen t/m 12 jaar. Uitgangspunt is dat partijen aan de slag gaan met activiteiten waar zij zelf invloed op hebben. Zo zorgt JOGG voor de verbinding met JOGG-gemeenten en nemen gemeenten gezonde sportevenementen op in hun beleid of subsidieregelingen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio