20 C
De Bilt

Stadjerspas biedt extra veel zomeractiviteiten en uitjes

Groningen – Deze zomer is er voor houders van een Stadjerspas veel te doen aan leuke activiteiten en uitjes. Na twee stille corona-zomers is het aanbod extra groot en divers. Toppers van de lijst zijn de uitjes naar Walibi Holland en Slagharen. In totaal kunnen daar 600 mensen naar toe. Steeds meer ondernemers weten de Stadjerspas goed te vinden en dragen bij door sponsoring van de uitjes met geld en lunchpakketten. Andere hoogtepunten zijn een dagje Schiermonnikoog en voor de jeugd zeil- en surflessen, het Taartrovers Film Festival, Vlottendorp en Timmerdorp. Voor ouderen is er een dagje op stap met de kleinkinderen.

Hoogtepunten uit het aanbod zijn de uitjes naar Walibi Holland en Slagharen. Gedurende de zomervakantie rijdt er wekelijks een bus naar zowel Walibi als naar Slagharen. Per keer kunnen er 50 personen mee, in totaal 600. De Stadjerspas biedt ook een dagje Schiermonnikoog aan; met bus en boot vanaf het station in Groningen uit en thuis.

Wethouder Eelco Eikenaar: ‘ik ben blij met het aanbod dat er nu ligt, na twee jaar corona, kunnen we een gevarieerd programma aanbieden met mooie zomeractiviteiten met voor ieder wat wils. Ik hoop dat er volop gebruik van wordt gemaakt!’

Vlottendorp

Voor de jeugd staan er ook veel activiteiten op het programma. Zo kunnen kinderen tussen 7 en 17 jaar zeil- en surflessen krijgen op het Woldmeer bij Meerstad. Aan het eind van de week krijgen ze een diploma. Voor kinderen tussen 3 en 12 jaar is er op

3 september in de Hortus Haren het Kinderfestival Haren met activiteiten in kunst, cultuur, muziek, theater, natuur, techniek, sport en bewegen. Op het Taartrovers Film Festival leren kinderen op een nieuwe manier kijken naar de wereld met film, licht, beweging en luisterboeken. Tijdens Vlottendorp maken kinderen hun eigen vlot waarmee ze het water op gaan en meedoen aan Timmerdorp is al een hoogtepunt op zich. Ouderen met een Stadjerspas kunnen met de kleinkinderen naar het Speulparadies in Beerta.

Bedrijfsleven

De zomeruitjes worden mede mogelijk gemaakt door een duurzame aanbieder op de Stadjerspas – BuenoTelecom. Jaarlijks organiseert deze aanbieder een golftoernooi waarvan de opbrengst ingezet wordt voor de zomeruitjes van de Stadjerspas. Vanuit de Omarm Groningen Challenge hebben ondernemers van o.a. 12 hotels met de Maripaan Groep in de stad aangeboden 600 lunchpakketten te verzorgen voor de 12 reisjes naar de pretparken. Het volledige aanbod van zomeractiviteiten staat op de website www.stadjerspas.nl.  Houders van een Stadjerspas krijgen de informatie via de digitale nieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio