5.2 C
De Bilt

Stadskanaal kleurt oranje

Stadskanaal De gemeente Stadskanaal sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World van de Verenigde Naties. Hiermee vraagt de gemeente aandacht voor het probleem van geweld tegen vrouwen en meisjes. Wethouder Marc Verschuren: “Aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes blijft helaas hard nodig. Daarom kleurt de gemeente drie gebouwen met oranje schijnwerpers.

In de coronatijd is het geweld tegen vrouwen wereldwijd zelfs toegenomen. Het is dan ook belangrijk dat buren en andere naasten alert zijn en waar nodig aan de bel trekken.” Vanaf 25 november tot en met 10 december kleurt de gemeente theater Geert Teis, de Rode Loper en het Streekhistorisch Centrum ’s avonds en ‘s nachts oranje.

Preventie

Dit jaar is het thema ‘preventie’. Het gaat hierbij om signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn van cruciaal belang om geweld een halt toe te roepen. Het blijkt namelijk dat slechts tien procent van de vrouwen en meisjes die met geweld te maken krijgen, dit ook daadwerkelijk meldt bij een instantie. Signaleren en melden is een taak van ons allemaal. Iedereen kan bijdragen, professionals, bedrijven, overheden, maar ook u. Om het aantal meldingen te verhogen en meer informatie te geven is de website https://geweldtegenvrouwenmelden.nl gelanceerd.

Waarom oranje?

Het oranje uitlichten van een bekend gebouw of ander object vanaf 25 november is een vast onderdeel van de campagne Orange the World. Het theater en de brug kleuren op initiatief van de gemeente oranje. Op verzoek van de Soroptimistclub De Veenkoloniën kleurt ook het Streekhistorisch Centrum oranje. De kleur oranje staat voor het aanbreken van een hoopvolle toekomst. Een toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Internationaal kleurden eerder bijvoorbeeld Times Square en de Niagara Falls al oranje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio