Startsein plaatsen bijenhotel bij station Europapark in Groningen

Groningen – Wethouder Inge Jongman heeft donderdagmiddag een bijenhotel geplaatst bij station Europapark in Groningen. Hiermee gaf zij het startsein voor het plaatsen van meer bijenhotels in de gemeente om de biodiversiteit te versterken. Dit is hard nodig omdat het aantal insecten de laatste jaren enorm is afgenomen.

Bijenhotels voor wilde bijen

De hotels zijn bedoeld als nestgelegenheid voor solitaire wilde bijen. Een solitaire bij leeft alleen dus niet zoals de honingbij in een volk. Ze worden geplaatst nabij nieuwe- of gerenoveerde plantvakken. De nieuwe beplanting is gericht op meer voedsel voor de bijen, zodat ze dichtbij nectar en stuifmeel kunnen verzamelen.

Insecten cruciaal voor bestuiven gewassen

Wethouder Inge Jongman: ‘wilde bijen zijn cruciaal voor de bestuiving van ons voedsel maar ook voor de biodiversiteit. Met het plaatsen van het bijenhotel wordt de ecologie rondom het Europapark versterkt, een kleine handeling maar één met impact!’

Natuurlijk hufterproof

De bijenhotels zijn gemaakt van natuurlijk materiaal en zijn vandalismebestendig. De komende tijd worden er meer hotels geplaatst, zoals in het Blekerplantsoen, de Ooftstraat, de Radebinnensingel en bij de Smulcorner in Lewenborg. Ook wordt er nog een ander type hotel van hout geplaatst in minder stedelijke locaties, zoals bij de IKEA, aan de Siersteenlaan, Pyrietstraat, Bakboordswal en de Jaltedaheerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img