Startsein bij speelplaats Brinkhof in Haren voor aanleg vergroening

Haren – Wethouder Inge Jongman heeft woensdagmiddag met een aantal buurtkinderen een bijenhotel onthuld bij de speelplaats Brinkhof in Haren. Hiermee gaf zij het startsein voor het in gebruik nemen van een Buurtwildernis. Een Buurtwildernis is een minibosje met dicht op elkaar geplante bomen en struiken, waardoor er binnen 10 jaar een soort mini-oerbos ontstaat. Door het gebruik van inheemse soorten draagt het bij aan de biodiversiteit.

Nieuwe speeltoestellen Brinkhof

De afgelopen periode zijn er nieuwe speeltoestellen geplaatst achter de Brinkhof. Een aantal bewoners nam vervolgens het initiatief voor vergroening van de speelplaats. De gemeente heeft samen met de bewoners een ontwerp gemaakt voor meer groen door een Buurtwildernis aan te leggen met zoveel mogelijk eetbaar groen. Deze vorm past goed bij de wensen van de buurt. Het ontwerp is medegemaakt door kunstenaar Merijn Vrij in samenwerking met Froukje Walstra van Earthgarden.

Samen oog voor groen in de wijk

Wethouder Inge Jongman: ‘ik vind het fantastisch om te zien dat kinderen en buurtbewoners samen oog voor het groen hebben in hun wijk. Spelen, ontdekken, het ontstaan van biodiversiteit en de natuur ervaren, alles komt samen in de buurtwildernis.’ En dit dankzij de samenwerking met alle betrokkenen hier bij de Brinkhof, een mooi initiatief.’

Inge Jongman onthult bijenhotel Brinkhof in Haren
Inge Jongman onthult bijenhotel – Foto: © Henk Tammens

Bijenhotel

Naast het plaatsen van het bijenhotel, is er begonnen met de aanleg van de eerste bomen en struiken. Ook wordt er gewerkt aan de wilgentunnel en het planten van een kersenboom midden op het veld. Volgend voorjaar worden er kruiden rond het bosje en de kersenboom ingezaaid. Het onderhoud gebeurt deels door de gemeente en deels door bewoners, die hier een bijdrage aan willen leveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img