Startsein voor nieuwbouw OBS de Driebond in Engelbert

Groningen Vrijdag hebben de kinderen van OBS de Driebond samen met wethouder onderwijs Carine Bloemhoff van de gemeente Groningen en voorzitter van College van Bestuur van Openbaar Onderwijs Groningen Akkelys Lukkes met de onthulling van het bouwbord én een gezamenlijk lied, het startsein gegeven voor de nieuwbouw van ‘hun’ nieuwe school. Het nieuwe gebouw van de school in Engelbert komt naast het Multi Functioneel Centrum (MFC). De verwachting is dat de kinderen er over ongeveer een jaar – eind 2022 – al in kunnen!

Startsein voor nieuwbouw

De schoolkinderen, ouders en omwonenden, vierden voor de deze gelegenheid een feestje gegeven buiten op de bouwlocatie van de toekomstige school. Volgens wethouder Bloemhoff speelt de school een cruciale rol in het leven van een kind.


“Door als gemeente te investeren in goede huisvesting kunnen leerlingen en leerkrachten een inspirerende en prettige omgeving leren en werken. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat met de nieuwbouw naast het Multi Functioneel Centrum, in het hartje van Engelbert, de school een ankerpunt wordt in het dorp. Een plek waar iedereen welkom is.”

Akkelys Lukkes: “Wij vinden kwalitatief goed onderwijs belangrijk en verzorgen dat graag in een goed en duurzaam gebouw. Veel dorpsbewoners hebben warme herinneringen aan de oude school. Wij hebben er alle vertrouwen in dat leerlingen straks met net zo veel plezier naar de nieuwe school gaan en daar mooie herinneringen maken.”

Ontwerp nieuwe school

In het najaar 2020 is het ontwerp voor de nieuwbouw van architectenbureau Vector-i Architecten bekend gemaakt. De nieuwbouw zal bestaan uit diverse huisjes die perfect aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Vector-i heeft naast de aandacht voor de belevingswereld van de kinderen veel aandacht besteed aan gezonde materialen, duurzaamheid en aardbevingsbestendigheid. Voor de nieuwbouw zal daarom vooral gebruik worden gemaakt van hout als bouwmateriaal voor de constructie en binnenafwerking. In hetzelfde ontwerp als de school, krijgt ook de voetbalvereniging uitbreiding. VV Engelbert krijgt bij het MFC twee kleedkamers.

Gro up scholenplan

De gemeente Groningen investeert de komende jaren miljoenen euro’s om de schoolgebouwen in de gemeente een stevige kwaliteitsimpuls te geven. De plannen voor de investeringen in de gebouwen voor primair, speciaal en voortgezet onderwijs zijn vastgelegd in een huisvestingsplan dat “Gro Up, scholenplan gemeente Groningen” heet. Vanwege de aardbevingsproblematiek en het feit dat het schoolgebouw gedateerd is, krijgt De Driebond nieuwe huisvesting. Mede met het oog op de leefbaarheid in het dorp heeft het schoolbestuur en de gemeente Groningen gekozen om de school in het dorp te behouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img