4.8 C
De Bilt

Uitreiking Vrijwilligersprijs 2020 Midden-Groningen

Hoogezand – Gisteravond was de uitreiking van de Vrijwilligersprijs 2020. Zeven deelnemers ontvingen hun prijs uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn en Adriana Jaarsma, directeur Kwartier Zorg & Welzijn. De Vrijwilligersprijs is een financiële ondersteuning aan inspirerende en/of opvallende vrijwilligersprojecten en/of -organisaties in Midden-Groningen. Iedere winnaar kreeg een cheque van 500 euro.

Winnaars Vrijwilligersprijs

De winnaars zijn: Eetkamer van het Woldwijckcentrum (wijkbewoners kunnen samen koken en eten om zo onder de mensen te blijven en minder eenzaam te zijn), Leutje Ruilderij Muntendam (hier kunnen mensen met een klein budget kledingstukken ruilen of kopen), Vereniging Dorpsbelangen Harkstede (ze organiseren allerlei activiteiten en onderhouden en beheren de speelvoorzieningen en moestuintje in Harkstede), Stichting zwemgroep gehandicapten Hoogezand-Sappemeer (geeft zwemles of begeleiding in het water aan mensen met een handicap).

Overige winnaars

Voetbalvereniging Siddeburen (gaat dug-outs bij het wedstrijdveld plaatsen zodat hun vrijwilligers die zich inzetten voor de voetbalsport ook droog kunnen zitten), Outdoor project Meeden (maakt onder andere een natuurroute als groene en duurzame trekpleister voor alle Meedenaren) en Stichting POSO (Plaatselijk Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties, organiseert activiteiten voor ouderen, behartigt de belangen van ouderen en levert een bijdrage aan het ouderenbeleid in de gemeente).
 
In totaal hadden 34 organisaties zich aangemeld voor de Vrijwilligersprijs 2020. Burgemeester Hoogendoorn: “Ik waardeer de inzet van vrijwilligers voor onze gemeente zeer. Ze zorgen mede voor samenhang in onze samenleving en aandacht voor elkaar. Met de Vrijwilligersprijs brengen we onze dankbaarheid voor hun inzet tot uiting.”

Jury

De jury bestond uit: Adriana Jaarsma (directeur Kwartier Zorg & Welzijn), Ivar Koster (notaris), Jan Kroeze (voormalig directielid Volksbelang nu Lefier), Jan Leegstra (voormalig jurist van gemeente Midden-Groningen) en voorzitter Adriaan Hoogendoorn. De prijzen zijn door Kwartier Zorg & Welzijn ter beschikking gesteld.

Uitgestelde uitreiking

Op 9 december 2020 kwam de jury bijeen om de winnaars te kiezen, maar de uitreiking kon niet plaatsvinden door coronamaatregelen. Wel zijn de winnaars die dag gebeld om ze te feliciteren met hun prijs. Burgemeester Hoogendoorn: “Lange tijd hoopten we op versoepeling van de maatregelen zodat we collectief aan alle prijswinnaars fysiek de prijzen konden uitreiken. Maar het duurt nu zo lang, dat we niet langer wilden wachten. Daarom hebben we gisteravond alsnog de uitreiking gehouden. Om dit coronaproof te doen, hebben we elke winnaar apart ontvangen en de cheque uitgereikt.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio