14.9 C
De Bilt

Veenendaal aan de slag voor een aantrekkelijke binnenstad

In het centrum van Veenendaal werken ondernemers, pandeigenaren en de gemeente samen om te zorgen voor een aantrekkelijke binnenstad. Dit doen zij verenigt in de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Winkelstad Veenendaal. De samenwerkingsovereenkomst die er nu is loopt op 31 december 2022 af. Het BIZ-bestuur liet weten graag door te willen gaan met de samenwerking. Er is namelijk nog genoeg werk aan de winkel(stad). Door samen te (blijven) werken in de BIZ kunnen ondernemers, pandeigenaren én gemeente zorgen voor een aantrekkelijk centrum waar het voor inwoners en bezoekers goed winkelen, werken en verblijven is.

Veenendaal vooruit

Wethouder Dylan Lochtenberg: “Het college is blij met het voornemen om de BIZ Winkelstad Veenendaal voort te zetten. We willen voor Veenendaal een complete, compacte en aantrekkelijke binnenstad creëren. Winkelen blijft natuurlijk belangrijk, maar er worden steeds meer functies toegevoegd aan het centrum. Denk aan wonen, werken, cultuur, ontspanning, genieten en maatschappelijke functies. Daarom zie ik het als heel positief dat de BIZ ook de cultuursector gaat opnemen in haar plannen. En wij als gemeente gaan ook deelnemen aan de BIZ. Door allemaal in te stappen kunnen we met elkaar werken aan het elfde doel: De binnenstad moet hét kloppend hart van Veenendaal zijn, voor inwoners én bezoekers!”.

Vervolg

Volgens de Wet op de Bedrijveninvesteringszones moet de raad een nieuwe verordening vaststellen om een BIZ voor te zetten. De verordening treedt in werking wanneer uit een draagvlakmeting blijkt dat de Veense binnenstad-ondernemers en pandeigenaren vóór het voortbestaan van de BIZ zijn. Deze draagvlakmeting vindt plaats in oktober.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio