5.3 C
De Bilt

Verhuizing uit het gemeentehuis Hoogezand op stoom

Midden Groningen – De verhuizing uit het gemeentehuis van gemeente Midden-Groningen is al goed te zien dat de verhuizing naar de tijdelijke locaties in volle gang is. Vanaf december verhuisde wekelijks een team naar de locaties waar de medewerkers werken tijdens werkzaamheden voor het nieuwe gemeentehuis.


Een aantal werkkamers is al verlaten en in gangen staat de voorraad verhuisbakken klaar voor het volgende team dat volgende week verhuist. De verhuizing wordt voor de inwoners van Midden-Groningen pas zichtbaar als de publieksbalies verhuizen.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: ‘Deze operatie is geen kleinigheid. Onze medewerkers zijn al maanden bezig met de planning van de verhuizing en het voorbereiden van de tijdelijke werklocaties. Dit gaat in samenwerking met verhuisorganisaties die meubilair en andere materialen naar de nieuwe locaties verhuizen.’

Makkelijk voor inwoners

Het grootste deel van de medewerkers werkt straks in de voormalige gemeentehuizen in Slochteren en Muntendam. Maar er wordt ook tijdelijk gebruik gemaakt van nieuwe locaties.
‘We willen het voor de inwoners zo makkelijk mogelijk maken. Inwoners kunnen nog steeds in Hoogezand hun paspoort en rijbewijs laten verlengen, maar dan aan de andere kant van het plein van het huidige gemeentehuis. Mensen zijn vanaf 28 januari welkom in locatie De Hooge Meeren naast de HEMA, (de voormalige ABN-AMRObank) met adres Gorecht-Oost 166.’
 
De kredietbank is vanaf 2 februari te bezoeken aan Kerkstraat 38a in Hoogezand, de plek waar vroeger de Van Calcar fabriek stond.
‘Alle inwoners van Midden-Groningen krijgen volgende week informatie thuisgestuurd over de verhuisdata en de nieuwe adressen. Op onze website wordt actueel bijgewerkt welk team verhuisd is.’

Geen publieksbalie

Kerkstraat 2 in Hoogezand (gebouw De Poort, waar de Rabobank was gevestigd) wordt het bestuurscentrum van gemeente Midden-Groningen, maar hier is geen publieksbalie gevestigd.
Voor de vergadering van de gemeenteraadsleden verandert er niets, zij blijven vergaderen in locatie Slochteren (voormalig gemeentehuis).
 
Het huidige gemeentehuis wordt in de zomer van 2019 gesloopt. In 2021 is het nieuwe gemeentehuis klaar en verhuizen de medewerkers weer terug naar Hoogezand.
 
Op www.midden-groningen.nl/openingstijden  is actuele informatie te vinden over de verhuizing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio