22.4 C
De Bilt

Veteranendag Midden-Groningen gaat dit jaar niet door

Hoogezand – Het Comité Veteranendag Midden-Groningen heeft besloten het Veteranenfestival, dat gepland stond voor zaterdag 19 september 2020, niet door te laten gaan. Ook al zijn de coronamaatregelen inmiddels versoepeld, het comité vindt het niet verantwoord de dag door te laten gaan omdat zij de veiligheid van de veteranen en andere bezoekers niet kunnen garanderen.

Festival Midden-Groningen

De bedoeling van het Veteranenfestival 2020 was om een veteranenmarkt te houden voor veteranen en bezoekers met diverse defensie gerelateerde stands, voertuigen, een band en kinderactiviteiten. Ook zouden veteranen met een klassieke bus van en naar het festival gereden worden. De dag zou worden afgesloten met een besloten barbecue, die binnen gehouden zou worden.

Hoge leeftijd veteranen te groot risico

Voorzitter van het Comité Veteranendag Midden-Groningen Maarten Rietveldt: “Gezien het aantal mensen dat we verwachten, de maatregel dat mensen 1,5 meter afstand moeten houden en de hoge leeftijd van sommige van onze veteranen heeft ons doen besluiten het feest uit te stellen tot volgend jaar. De datum en locatie zijn voor 2021 alvast vastgelegd: zaterdag 4 september 2021 in De Menterne in Muntendam.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio