8.9 C
De Bilt
zondag, 29 mei 2022

Nieuwe Visie Sport en Bewegen in Het Hogeland nu beschikbaar

In oktober heeft de gemeenteraad de nieuwe Visie Sport en Bewegen in Het Hogeland 2021 – 2030 vastgesteld. De visie geeft de komende tien jaar ruimte, richting en focus aan het beleid van de gemeente op het gebied van sport en bewegen. “Deze visie is geen finishlijn, maar een startschot”, zegt wethouder Theo de Vries, “Ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen, maar meteen ook uitnodigen de rest van het parcours ook weer samen af te leggen.”

Online en op papier beschikbaar

De visie is nu zowel online als in een papieren versie beschikbaar. Van jongs af aan meedoen Sporten is niet alleen leuk en goed voor de gezondheid, het kan inwoners ook helpen om (weer) mee te doen. De visie is samen met onder andere sportaanbieders als verenigingen en sportscholen, maar ook met partners uit onderwijs en welzijn opgesteld.

Theo de Vries met gedrukte visie Sport en Bewegen
Theo de Vries met gedrukte visie – Foto: gemeente Het Hoge Land

Sport en beweging faciliteren

“Voor de gemeente Het Hogeland is het van belang dat we deze sportende en bewegende inwoners zo goed mogelijk faciliteren. We willen daarbij de Hogelandsters die nog niet genoeg bewegen uitdagen om dit wel te gaan doen, liefst van jongs af aan”, zegt De Vries.

Ambitie Sport en Bewegen

Vier ambities geven richting aan de nieuwe visie:

  • Sport en bewegen in een uitnodigende en veilige omgeving (ook sportaccommodaties)
  • Sport en bewegen met vitale sport- en beweegaanbieders
  • Sport en bewegen van jong tot oud
  • Inclusief sporten en bewegen: iedereen kan meedoen

Met de visie als richtingwijzer zal de gemeente de komende jaren samen met inwoners en sportpartners in de Hogelandster samenleving plannen maken om de vier ambities te realiseren. Ben je benieuwd naar wat er in de visie staat? Je vindt de visie online via deze link of stuur een mail naar gemeente@hethogeland.nl en je krijgt de papieren versie toegestuurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio