17.6 C
De Bilt

Vrijwilligers en gemeente Eemsdelta gaan zwerfafval te lijf tijdens Landelijke Opschoondag

De buurten en de wijken in om zwerfafval op te ruimen. Op zaterdag 19 maart 2022 deden maar liefst 690 vrijwilligers van verenigingen, stichtingen en scholen uit Eemsdelta mee aan de Landelijke Opschoondag. De gemeente ondersteunde de opruimacties met materialen, zoals grijpers, afvalzakken en handschoenen.

Aanpakken van probleem zwerfafval

Wethouder Meindert Joostens bezocht deze dag een aantal verenigingen en stichtingen die acties organiseerden om in hun buurt of wijk zwerfafval op te ruimen. De Landelijke Opschoondag past bij het voornemen van de gemeente om de hoeveelheid afval in Eemsdelta te verminderen.

Opschoonactie

Wethouder Meindert Joostens: ‘In 2021 zag de landelijke opschoonactie er door het coronavirus anders uit. Toen konden er geen groepen meedoen. Ik ben dit jaar verrast door het aantal vrijwilligers dat zich bij ons heeft aangemeld. Mensen worden zich steeds bewuster van zwerfafval en het belang van beter afval scheiden. Het was mooi om te zien dat zij met zoveel enthousiasme aan de slag gingen voor een schonere buurt of wijk. Daarvoor wil ik iedereen bedanken!’.

Elke verpakking telt!

De Landelijke Opschoondag had dit jaar als thema ‘Elke verpakking telt!’. Van zwerfafval is meer dan de helft verpakkingsmateriaal. Door afval op de juiste manier te scheiden kan het gerecycled worden tot nieuwe producten. Meer informatie over de Landelijke Opschoondag is te vinden op nederlandschoon.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio