8.3 C
De Bilt

Wereldproject Inside Out in Stadskanaal

Stadskanaal – Het Inside Out-project komt naar Stadskanaal. In de afgelopen jaren heeft de Franse kunstenaar JR met dit project de grootste community-art-gallery van de wereld gerealiseerd. En deze galerie groeit nog steeds. Door middel van zijn fotocollagetechniek exposeert hij zijn kunst gratis op muren over de hele wereld. Inmiddels zijn ruim 400.000 mensen voor dit project geportretteerd, in maar liefst 138 landen.

“We helpen gemeenschappen om hun onvertelde verhalen tot een kunstwerk te maken”, kun je lezen op de website https://www.insideoutproject.net/en/. Met dit project brengt hij kunst naar mensen, die nooit naar een museum gaan. Dit sluit precies aan bij waar KunstwerkT NL voor staat!

Samenwerking met het Groninger Museum

Dit project is een samenwerking met het Groninger Museum, waar deze winter en voorjaar werk te zien is van de JR (“JR: Chronicles”) en een tentoonstelling over graffiti in Groningen. In de stad Groningen krijgt vanaf november een aantal gevels tijdelijk een andere look: het Starck-Paviljoen van het Groninger Museum, een locatie in de wijk Vinkhuizen (Diamantlaan), een locatie van het Noorderpoort en op de wandpanelen bij het Stadhuis op de Grote Markt. Het Groninger Museum heeft stichting KunstwerkT NL benaderd voor een samenwerkingsproject.

Kansen moet je grijpen!

“Waarom wij meedoen als KunstwerkT NL? Kunst bereikbaar maken voor iedereen is voor ons één van de belangrijkste doelen. Dit sluit naadloos aan op datgene wat de Franse kunstenaar JR wil bereiken met dit project. En dan krijg je deze kans om mee te doen aan het grootste wereldproject ooit, Inside Out, waarbij we onszelf tot kunst verheffen, waarbij de portretten van jou en mij onderdeel worden van een kunstwerk. Hoe gaaf is dat? We hebben geen seconde getwijfeld. Zo’n kans kunnen wij eenvoudigweg niet aan ons voorbij laten gaan”, aldus Ada Tolboom van KunstwerkT NL.

inside out
JR (French, born 1983). Inside Out, Times Square, New York City, 2013. Installation image. Wheat-pasted posters on buildings. © JR-ART.NET

Gevel Philipsterrein wordt een kunstwerk

In de week van 15 november komt het Inside Out project onder andere naar Stadskanaal. Houd voor meer informatie de website van kunstwerktnl.nl (https://kunstwerktstadskanaal.nl/nieuws/) en/of de facebookpagina Kunst Werkt NL in de gaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio