15 C
De Bilt

E-waste Race in Eemsdelta: Wethouder Meindert Joostens geeft aftrap

Loppersum – Een E-waste race in Eemsdelta. Wethouder Meindert Joostens gaf maandag 28 februari 2022 de aftrap voor de E-waste Race op OBS Prinses Beatrix in Loppersum. De E-waste Race is een wedstrijd tussen basisscholen in de gemeente Eemsdelta om zoveel mogelijk klein elektronisch afval in te zamelen. Leerlingen van maar liefst negen basisscholen gaan hiervoor bij omwonenden van hun scholen langs. Het ingezamelde afval wordt vervolgens hergebruikt of gerecycled bij afvalverwerkingsbedrijf Prezero in Scheemda.

Bewustwording

Wethouder Meindert Joostens: ‘Kinderen leren tijdens de gastlessen van de E-waste Race organisatie het belang van hergebruik van elektronisch afval. Het mooie van dit initiatief is dat het bewustwording combineert met een inzamelwedstrijd. Als gemeente juichen we dit soort initiatieven toe. De race past bij ons voornemen om de hoeveelheid afval in Eemsdelta te verminderen en grondstoffen opnieuw te gebruiken.’

E-waste aanbieden

Inwoners die in de buurt van een van de deelnemende scholen wonen, kunnen tussen 7 en 31 maart gratis

klein elektronisch afval aan huis laten ophalen. Het aanmelden gaat via ewasterace.nl. Elektronisch afval is bijvoorbeeld een kapot of oud apparaat met een stekker eraan of een plek voor een batterij.

Na 31 maart wordt bekendgemaakt welke school de meeste apparaten heeft ingezameld.

Scholen die meedoen

De scholen die meedoen zijn CBS Ravelijn, Kindcentrum Noord (Delfzijl),  Farmsumerborg (Farmsum), OBS Prinses Beatrix (Loppersum), CBS Wicher Zitsema (Middelstum), BS Abt Emo (Westeremden), Kindcentrum Qworzo (Woldendorp), BS De Zandplaat (‘t Zandt) en OBS De Wilgenstee (Zeerijp). De E-waste Race Eemsdelta is een initiatief van PreZero in samenwerking met Weee Nederland en Wecycle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio