14.4 C
De Bilt
vrijdag, 20 mei 2022

Wethouder Libbe de Vries geeft waterbidons aan leerlingen

Lippenhuizen – Op de eerste schooldag na de vakantie heeft wethouder Libbe de Vries waterbidons uitgereikt aan de leerlingen van OBS De Flecht in Lippenhuizen. OBS De Flecht heeft zich aangemeld als school die structureel overgaat op het stimuleren van water drinken op school.

Inmiddels hebben acht scholen en negen kinderopvanglocaties zich aangemeld voor de waterbidons. Een mooi succes! 

Water Drinken

Om opnieuw een impuls te geven aan het stimuleren van gezond gedrag, geeft gemeente Opsterland de peuter/kinderopvang en basisscholen in haar gemeente de mogelijkheid om aan de slag te gaan met water drinken. Vandaar dat de gemeente aan scholen en kinderopvang die echt overgaan op waterdrinken bidons uitreikt.

Sûn Opsterlân

Vanaf juni 2018 is de gemeente Opsterland een JOGG- gemeente, Sȗn Opsterlȃn. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. De kern van JOGG/ Sȗn Opsterlȃn is dat de gemeente gezamenlijk met diverse partijen, zoals scholen, peuter/kinderopvang en verenigingen, de omgeving zodanig wil inrichten dat gezond gedrag bij kinderen en jongeren gestimuleerd wordt. Uitgangspunt hierbij is de positieve insteek!

Het JOGG heeft vele initiatieven. Zo geven zij aan dat scholen een grote invloed hebben op het leven van jongeren. Daarom vinden zij gezonde voeding op scholen ook heel belangrijk. Zo is er het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen waarbij cateraars, automatenleveranciers. producenten en andere leveranciers verantwoordelijk zijn voor de gezonde voeding op scholen. Het Akkoord richt zich op alle individuele scholen in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs.

Enige tijd geleden is de moestuinactie uitgezet, wat een enorm succes is geweest. Er zijn maar liefst 96 moestuintjes aangevraagd. We hopen dat de eerste plantjes al tevoorschijn komen.

Wethouder Libbe de Vries: ‘In Nederland is bij 1 op de 7 jongeren sprake van overgewicht. Het gedrag van kinderen wordt sterk beïnvloed door de omgeving waarin zij zich bevinden. Als kinderen opgroeien in een omgeving waarin gezond gedrag,  zoals het drinken van water,  wordt gestimuleerd, dan heeft dit effect op de rest van het leven’.’ 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio