14.1 C
De Bilt

Wethouders verkennen gemeenten voor recreatie en toerisme

Donderdag 23 november 2017 verkenden de wethouders Pieter Braaksma van Dongeradeel en Jelle Boerema van Kollumerland c.a., samen met burgemeester Wil van den Berg van Ferwerderadiel, een deel van het Waddengebied bij de zeedijk van Ferwerderadiel. Wethouder Emke Peterson van Dantumadiel was helaas verhinderd.

Wethouders voor recreatie en toerisme

De portefeuillehouders recreatie & toerisme slaan de handen ineen in het licht van de huidige samenwerking van de vier DDFK-gemeenten en met oog op de bestuurlijke fusie van drie van deze vier gemeenten per 1 januari 2019: Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a.

Bouw gemaal Vijfhuizen

Excursie

De excursie ging naar het in aanbouw zijnde gemaal bij Vijfhuizen, in de zeedijk ter hoogte van terpdorp Hallum. Hier werden zij hartelijk ontvangen door Kees Munting van Wetterskip Fryslân die de heren een waterstaatkundig college ‘bouwen’ gaf.

Bezoek Seedykster Toer

Daarna werden de bestuurders over de ontwikkelingen langs de Friese Waddenkust bijgepraat door gemeenteambtenaar en Waddenman Harry Feenstra.

Tot slot bracht het gezelschap een kort bezoek aan recreatiebedrijf de SeedyksterToer van de familie Visbeek aan de Zeedijk te Marrum om onder het genot van een kop koffie te vernemen hoe een ondernemer aan de Waddenkust zich beweegt in dit palet aan ontwikkelingen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio