15.6 C
De Bilt

Wijziging afvalinzameling gemeente Appingedam

Appingedam – De gemeente Appingedam stapt met ingang van 1 juli 2018 over op een andere afvalinzamelaar: Omrin. Dit bedrijf zamelt vanaf die datum het huishoudelijk en gft- afval bij de Damsters in. Het bedrijf uit Leeuwarden haalt ook het grof huishoudelijk afval en snoeiafval op.  

Mogelijk wijzigt de inzameldag van de grijze en groene container. Informatie daarover krijgen de inwoners deze  week in de brievenbus. De informatie bevat onder meer de nieuwe afvalkalender met inzameldata en een flyer over de gescheiden inzameling . Het is belangrijk om de afvalkalender goed te bewaren. De inzameldagen zijn ook te vinden op de website van Omrin: www.omrin.nl.

Twee aan twee

Een andere belangrijke wijziging is de manier van aanbieden van de containers aan de weg. Omrin gebruikt voor de meeste routes de zogeheten “dubbele grabber”, een vuilniswagen die twee containers tegelijk kan legen. De bakken moeten daarom twee aan twee aan de weg worden gezet. Als de container tijdens de eerste inzamelronde niet op de juiste manier wordt aangeboden, wordt deze toch geleegd. De chauffeur zet de container op de juiste wijze neer en hangt een blauwe kaart aan de deksel hoe het wel moet.

Extra rondje

Het zal in het begin even wennen zijn voor de bewoners,  beseft wethouder Lea van der Tuin: ”We houden er de eerste weken rekening mee dat mensen zich vergissen in de inzameldag. We hebben afgesproken dat de afvalinzamelaar een extra rondje doet, wanneer dat nodig mocht zijn.” De informatie wordt ook gedeeld op de website en de facebookpagina  van de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio