3.6 C
De Bilt

Zonnepanelen op daken van Groningse huurders

Christelijke Woningstichting Patrimonium is een pilot gestart om zonnepanelen te plaatsen op daken van sociale huurwoningen in Groningen en de opbrengsten te verdelen onder de huurders. Dat meldt de Groninger Krant

Zonnepanelen op alle daken

Duurzame stroom opwekken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Huurders die in een appartementencomplex wonen, hebben vaak geen mogelijkheden daarvoor. Er zijn veel woningen, maar weinig dak. En een kabel naar elke meterkast trekken is technisch onhaalbaar. Daarom heeft de Christelijke Woningstichting Patrimonium de pilot Zon Op Alle Daken gestart om alsnog zonnepanelen in Groningen te plaatsen op deze panden en de opbrengsten te verdelen onder de bewoners.

Huurders profiteren

In samenwerking met coöperatie GOED zijn er inmiddels zonnepanelen geplaatst op twee appartementencomplexen in het centrum van Groningen. Deze zonnepanelen zijn rechtstreeks aangesloten op het energienet en via de zogenoemde postcoderoosregeling worden opbrengsten gerealiseerd die jaarlijks onder de bewoners worden verdeeld. Zo profiteren huurders ook van de zonnestroom die op het dak van hun complex wordt opgewekt.

Duurzaam Groningen

De pilot van woningstichting Patrimonium en coöperatie GOED is slechts een van de voorbeelden uit Groningen met betrekking tot duurzame energie. De gemeente doet haar uiterste best om de energietransitie in Groningen te versnellen. Onlangs werd daarom Duurzaam Groningen gelanceerd, een plek waar inwoners alles vinden over duurzamer doen binnen de gemeente; van praktische informatie tot subsidies en van stappenplan tot ervaringen van buurtgenoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio