Ommen zelfstandig en toekomstbestendig

Ommen – Handen schudden, elkaar het beste wensen, welkomstwoorden. Het team dat de nieuwe ambtelijke organisatie van de gemeente  gaat vormen, kwam maandag voor het eerst bij elkaar ter kennismaking: het team van Ommen 4.0. Vanaf 1 januari 2019 is de nieuwe ambtelijke organisatie van de gemeente  een feit. Het is een eerste stap in een nieuw tijdperk voor de gemeente  en haar ambtelijke en bestuurlijke organisatie en, als het kan ook haar inwoners. De bedoeling is om een nieuw type gemeente neer te zetten; in jargon heet het inmiddels een netwerkgemeente die de regie voert.

Dit betekent voor de medewerkers dat ze als gemeente niet alleen anders moeten (gaan) denken, maar het werk ook anders moeten organiseren. Dus niet proberen alles zelf te doen, maar de focus te leggen op die dingen die de Ommenaren gezamenlijk willen en kunnen realiseren. En dat organiseren.

Ommen wil met een kleine ambtelijke kernorganisatie van ongeveer 45 mensen verder en zal veel gemeentelijke taken uitbesteden of uitvoeringskracht inhuren. De organisatie zal daarnaast permanent in ontwikkeling zijn. Er zal steeds naar vernieuwing worden gezocht, naar nog beter. Slagvaardigheid en flexibiliteit is immers een vereiste in de huidige samenleving. Dingen veranderen snel en daar moet je op inspelen. Intussen moet je er als team van Ommen 4.0 wel voor zorgen dat de dienstverlening aan de inwoners ongestoord door gaat. Het is een kans die de kracht van doelgericht samenwerken laat zien.

Ommen 4.0 en de visie die er achter zit, dicht bij en voor de inwoners, vraagt van de medewerkers in Ommen om passie voor hun werk, het openbaar bestuur en om een grote mate van samenwerking. Intern en met andere partijen.  En om mensen die niet alleen dingen bedenken, maar als het moet ook gewoon de handen uit de mouwen steken om het werk te realiseren.

De gemeente zet met de nieuwe visie en de nieuwe ambtelijke organisatie de komende maanden een forse stap voorwaarts. Niet Ommen 2.0 of 3.0 maar Ommen 4.0! Een uitdaging die het nieuwe team met volle overtuiging aan wil gaan en waar ze ook de inwoners bij willen gaan betrekken. Inmiddels zijn de nieuwe medewerkers van de organisatie Ommen 4.0 bekend en bereiden ze zich er op voor om iedereen vanaf 1 januari 2019 van dienst te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img