19.6 C
De Bilt

Bloeizone Steggerda van start!

Zaterdag 5 november was een geslaagde start voor Bloeizone Steggerda. Het is bekend dat een groene omgeving een positieve uitwerking heeft op mensen. Daarom trapte dorpsbelang Bloeizone Steggerda af met een groene verrassing voor haar bewoners! Samen met wethouder Hanneke Zonderland deelden ze vlinderstruiken, fruitbomen en andere insectvriendelijke beplanting uit aan maar liefst 125 huishoudens!

Wat doet Bloeizone Steggerda?

Dorpsbelang Steggerda streeft naar een groen, levendig dorp waar bewoners zich prettig voelen. Waar ook naar elkaar wordt omgekeken en je gelukkig oud kunt worden. Met de Bloeizone Steggerda zet het dorp een volgende stap om die wens werkelijkheid te laten worden. Deze start geeft niet alleen extra bekendheid aan het project Bloeizone, maar zorgt er vooral voor dat heel veel erven een beetje groener worden. De komende jaren organiseert het dorpsbelang nog veel meer activiteiten die bijdragen aan de gezonde leefomgeving en het welzijn van bewoners. In totaal investeert het dorpsbelang ruim € 52.000 om bewoners uit te dagen om meer te bewegen, de natuur te beleven, elkaar te ontmoeten en te ondersteunen.

Wat gaat Bloeizone Steggerda nog meer doen?

Een aantal ideeën wordt binnenkort al verder opgepakt. Zo wordt een jeu–de-boulesbaan aangelegd voor de oudere jongeren uit het dorp, een kookgroep opgericht, sportclinics georganiseerd, gezonde voeding gepromoot en het dorp verder vergroend. De Bloeizone borduurt voort op de dorpsvisie en de brainstormsessies met bewoners. De Bloeizone is de kapstok waaraan steeds weer nieuwe initiatieven kunnen worden gehangen die bijdragen aan het geluk van de bewoners van Steggerda. Met een bijdrage uit de Regio Deal maakt Steggerda een vliegende start.

Regio Deal Zuidoost-Friesland

Op 1 november werd bekend dat Steggerda zich één van de zeven bloeizones mag noemen die een bijdrage krijgen uit de Regio Deal Zuidoost-Friesland. Bloeizones zijn geïnspireerd op de blue zones, plekken in de wereld waar mensen bovengemiddeld gezond oud worden. Ze zetten in op een lang, gezond en gelukkig leven in de eigen woonomgeving. Met het ondersteunen van de bloeizones worden vernieuwende concepten ontwikkeld gericht op preventie, positieve gezondheid en onderlinge ondersteuning van inwoners.

De activiteiten die Steggerda organiseert, zijn niet alleen leuk en goed voor haar bewoners. Er gaat ook een belangrijke preventieve werking van uit als het gaat om de vraag naar zorg. Vanuit de Regio Deal worden deze initiatieven extra ondersteund, zowel inhoudelijk als financieel, om ze zo een extra boost te geven en van deze bloeizones te leren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio