11.7 C
De Bilt

Buurtsportwerk breidt uit met samenwerkingsovereenkomst

Weststellingwerf- Alle schoolbesturen in Weststellingwerf zijn nu partner van Buurtsportwerk. In 2018 zijn Stichting Matthijsje, De Tjongerwerven (De Adelaar en De Wegwijzer), Catent (Fredericusschool), Bisschop Möller Stichting (Sint Franciscusschool en Mgr. Scholtensschool) aangesloten. Door deze mooie uitbreiding tekenden alle partners op 18 september de samenwerkingsovereenkomst.

Buurtsportwerk is al sinds 2014 actief in Weststellingwerf. Het was altijd een samenwerking tussen de gemeente, Timpaan Welzijn, Stichting Comprix, Linde College, Terra Wolvega en Sport Fryslân. Wethouder Sport Jack Jongebloed die aan sport de komende bestuursperiode een extra impuls wil geven: “Buurtsportwerk is ondertussen een begrip in Weststellingwerf en heeft een belangrijke functie die geheel in onze ambitie past om zoveel mogelijk mensen te laten sporten en bewegen. Ik ben erg blij dat nieuwe partners zich bij ons hebben aangesloten.”

Buurtsportcoaches

Buurtsportwerk stimuleert inwoners aan sport en beweging te doen. Zo helpen buurtsportcoaches de kwaliteit van het bewegingsonderwijs te verbeteren. Ze werken samen met scholen en kinderopvang aan een beter en uitgebreider aanbod van activiteiten binnen de na-en tussenschoolse opvang. Daarnaast ondersteunt men sportverenigingen en enthousiasmeert minder actieve inwoners om meer te bewegen.

Wilt u weten wat het Buurtsportwerk u te bieden heeft? Bekijk dan de website www.buurtsportweststellingwerf.nl. Op deze site vindt u ook het gemeentelijke sportaanbod in alfabetische volgorde. Op de Facebookpagina (www.facebook.com/BuurtsportWSW) is regelmatig het nieuwste aanbod te vinden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio