4.1 C
De Bilt

Eerste glasvezelaansluiting op bedrijventerrein Heerenveen Noordoost

De aanleg van glasvezel op bedrijventerrein Heerenveen Noordoost is in volle gang. Op dinsdag 7 november realiseerde Glaspoort de eerste bedrijfsaansluiting, samen met aannemer Siers Groep en KPN Business Partner Trends ICT Group. Voorspoedige aanleg “Wij zijn blij dat de aanleg spoedig verloopt en we nu al de eerste glasvezelaansluiting kunnen realiseren. We gaan snel door om alle ondernemers op dit bedrijventerrein aan te sluiten op het razendsnelle netwerk van Glaspoort”, aldus Peter Spronk, namens Glaspoort.

Aanleg glasvezel Heerenveen Noordoost

Er komt veel kijken bij de aanleg van een glasvezelnetwerk. Aannemer Siers groep legt voor Glaspoort het glasvezelnetwerk aan. Hierbij worden bijna 700 lokale ondernemers aangesloten, waarbij Siers groep ervoor zorgt dat de bedrijfspanden tijdens de aanlegwerkzaamheden steeds bereikbaar blijven.

Met de snelheid van het licht

Floor Dijkstra van Constructabouw, is blij met de aansluiting: “Door de glasvezelaansluiting is ons nieuwe bedrijfspand klaar voor de toekomst. Wij kunnen nu grote bestanden, zoals bouwtekeningen, met de snelheid van het licht versturen en onze opdrachtgevers nog sneller van dienst zijn’’.

Lokale samenwerking

Bij de totstandkoming van deze eerste aansluiting was de KPN Business Partner Trends ICT Group uit Heerenveen nauw betrokken door hun adviesrol aan Constructabouw. Daarom had Roy Groen, accountmanager bij Trends ICT Group, de eer om het bedrijf symbolisch aan te sluiten met de grote groene stekkers. Roy: “Het nieuwe pand van Constructabouw is nu officieel aangesloten op het supersnelle en stabiele netwerk. Wij verwachten dat deze aansluiting de werkzaamheden zullen versimpelen en versnellen. Wij zorgen ervoor dat Constructabouw een vlekkeloze overgang heeft en dat alle systemen goed blijven draaien tijdens en na deze overgang.”

Het belang van glasvezel

Naar verwachting kunnen ondernemers op bedrijventerrein Heerenveen Noordoost begin 2024 profiteren van de voordelen van glasvezel. Supersnel, betrouwbaar en duurzaam internet is van groot belang voor hun dagelijkse bedrijfsvoering. De komst van het snelle netwerk draagt bij aan de ontwikkeling van dit bedrijventerrein.

Vrijblijvende aansluiting en open netwerk

De aanleg naar de bedrijfspanden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in een pand is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Ondernemers die nog geen toestemming hebben gegeven voor het aansluiten van hun pand kunnen dit doen via de website van Glaspoort. Ondernemers die direct gebruik willen maken van hun aansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels bijna 30 serviceproviders actief op ons open netwerk.

Over Glaspoort

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met die joint venture versnelt zij de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomstvaste aansluiting. Wat Glaspoort betreft wordt glasvezel de standaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio