17.2 C
De Bilt

Helga van Leur inspireert medewerkers gemeente Heerenveen

Heerenveen – Helga van Leur, voormalig weervrouw van RTL, was vanochtend de hoofdgast op het duurzame seminar dat gemeente Heerenveen organiseerde voor haar medewerkers. Heerenveen wil een nieuw duurzaamheidsprogramma voor de komende jaren ontwikkelen. Het seminar maakt deel uit van de voorbereiding van het nieuwe duurzaamheidsprogramma. Hierna volgen nog twee bijeenkomsten voor inwoners en bedrijven.

Helga van Leur als ambassadeur

Helga van Leur is ambassadeur in weer, klimaat, duurzaamheid en gedrag. Zij begon haar lezing met cijfers die de noodzaak voor duurzaam handelen aantonen. Daarna gaf zij voldoende stof tot nadenken mee voor de workshops, waar Helga zelf ook actief aan meedeed. De uitkomsten van de workshops worden verwerkt in het duurzaamheidsprogramma.

Duurzaam seminar 

Wethouder Siebren Siebenga, wethouder Duurzaamheid, opende het seminar met mooi duurzaam nieuws. Gemeente Heerenveen is nu lid van de Vereniging Circulair Fryslân en Freon fan Fossyl Frei Fryslân. Beide organisaties willen duurzaamheid in Friesland bevorderen en versnellen. Gemeente Heerenveen wil daar een serieuze bijdrage aan leveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio