13.3 C
De Bilt

Eerste Lief- en Leedstraat in Noordwolde

Noordwolde – In een Lief & Leedstraat besteden bewoners extra aandacht aan een buur als dat nodig is. Jannie Maat en Anke Louwes gaan een lief en leedstraat beginnen in een gedeelte van de Rotanstraat zich hiervoor inzetten. Daarom overhandigde wethouder Hanneke Zonderland op 24 februari het eerste Lief- en Leedmandje aan deze dames. In het mandje, gemaakt door Ambacht Noordwolde, zitten wenskaarten en een klein geldbedrag.

Het Lief en Leedmandje

Met het geldbedrag kunnen Jannie en Anke samen met de inwoners van de straat leuke gebeurtenissen vieren of buren een hart onder de riem steken. Hierdoor ontstaat er meer contact in de straat, kijkt men meer naar elkaar om en hoeft niemand buiten de boot te vallen. Hanneke Zonderland: “Het is zo fijn dat deze mensen zich hiervoor inzetten. Er is altijd wel iemand waar je iets voor kan betekenen. Door er in je straat op fijne en soms ook minder fijne momenten te zijn, maak je het leuk met elkaar.”

Lief en Leedstraat Bestemming Noordwolde

De Lief- en Leedstraten begonnen ooit in Rotterdam. Nu ontstaan ze op steeds meer plekken in Nederland. Het doel van Lief- en Leed is om de samenhang in een straat te versterken. Iets waar het project Bestemming Noordwolde veel aandacht voorheeft. De Lief- en Leedstraten gaan nu uitbreiden naar andere straten in het dorp. Bij sommige straten zijn bewoners die het zelf willen oppakken, maar er zijn ook straten waar Bestemming Noordwolde in wil investeren.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio