10.2 C
De Bilt

Oude Lidl in Wolvega wordt woningbouw als het aan het college ligt

Het college van Weststellingwerf staat positief tegenover de bouw van maximaal 35 appartementen op de plek van de oude Lidl in Wolvega. De oude Lidl staat al lange tijd leeg. De ontwikkelaar van de grond, Kroon BV, vroeg het college naar haar standpunt. Het college wil graag dat er op deze plek appartementen komen, omdat er veel vraag is naar appartementen in Wolvega.

Waar staat de oude Lidl?

Het gaat om de adressen Hoofdstraat Oost 76, Spoorlaan 1, 5 en 7 in Wolvega. Spoorlaan 1 is het leegstaande winkelpand van de Lidl. Hoofdstraat Oost 76 is het appartement boven de oude winkel, dat nu tijdelijk wordt verhuurd. Om woningbouw mogelijk te maken, moet het gehele gebouw worden gesloopt. Ook Spoorlaan 5 en 7 horen bij de ontwikkeling. De twee schuren die hier staan, moeten worden verplaatst.

Waar betekent het besluit van het college?

Ontwikkelaar Kroon BV heeft een ruimtelijke visie laten zien voor de ontwikkeling van de grond. Kwaliteit is hierbij een belangrijk uitgangspunt. Daarom heeft het college nu een positief besluit genomen. Met dit collegebesluit kan de ontwikkelaar het plan voor de appartementen verder uitwerken. Het plan is ook een mooie stap in de ontwikkeling van het centrum van Wolvega.

Hoe nu verder?

Voor woningbouw op deze plek is een nieuw bestemmingsplan nodig. Ook moeten de ontwikkelaar en de gemeente afspraken maken, onder meer over hoe het nieuwe gebouw past bij de omgeving en hoe de toegang naar de openbare weg eruit ziet. Het college wil dat er in het vervolg van het project nadrukkelijk aandacht is voor de verkeersituatie op de Spoorlaan.

De ontwikkelaar werkt het plan de komende periode uit. De gemeenteraad beslist uiteindelijk over de vaststelling van het bestemmingsplan. Daarna is een omgevingsvergunning nodig voor de bouw van de appartementen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio