2.3 C
De Bilt

Plannen voor bouw huurwoningen aan Pieterslaan 85a in Wolvega

Gemeente Weststellingwerf en Woningstichting Weststellingwerf willen nieuwe woningen laten bouwen op het oude Caparisterrein aan de Pieterslaan 85a in Wolvega. Hiermee zorgt de gemeente voor meer betaalbare huurwoningen in Weststellingwerf.

Wat is het bouwplan?

Het gaat om maximaal 18 sociale huurwoningen: aan de noordkant levensloopbestendige woningen (één laag met kap) en aan de zuidzijde reguliere eengezinswoningen (twee lagen met kap). Woningstichting Weststellingwerf laat deze woningen bouwen en gaat deze verhuren aan mensen die bij hen ingeschreven staan.

Omwonenden denken mee

De gemeente en woningstichting vragen direct omwonenden om mee te denken over de indeling en inrichting van het plangebied. Dinsdagavond 19 december werd hiervoor een bijeenkomst georganiseerd in zalencentrum De Rank. De komende tijd gaan de gemeente en woningstichting verder met de direct omwonenden in gesprek over het plan. Ondertussen start de gemeente de formele procedure.

Hoe ziet de procedure eruit?

Voor woningbouw op deze locatie is een nieuw bestemmingsplan nodig. De gemeente legt het ontwerpbestemmingsplan eind december 2023 ter inzage. Belanghebbenden hebben dan 6 weken de tijd om op het plan te reageren door een zienswijze in te dienen. Met eventuele aanpassingen stellen het college van burgemeesters en wethouders en de gemeenteraad daarna het bestemmingsplan definitief vast. Belanghebbenden hebben dan opnieuw 6 weken de tijd om bezwaar te maken.

Alle informatie over de procedure is te vinden op weststellingwerf.nl/bouw-huurwoningen-pieterslaan-wolvega.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio