5.3 C
De Bilt

Vitens voert voor Heerenveen Beter Bereikbaar voorbereidende werkzaamheden uit

Woensdag 8 februari start A. Hak, in opdracht van Vitens,  met het plaatsen van een nieuwe waterleiding tussen Skoatterwâld en Heerenveen Midden. De waterleiding is verouderd en is aan vervanging toe. De werkzaamheden, die overdag en op werkdagen plaatsvinden, worden nu alvast uitgevoerd ter voorbereiding op de aankomende werkzaamheden voor Heerenveen Beter Bereikbaar. Hoewel verkeershinder zoveel als mogelijk wordt beperkt, zijn omleidingen en afsluitingen zijn helaas niet te voorkomen. De werkzaamheden duren, naar verwachting, tot eind mei.

Vervangen waterleiding

Aan de noordzijde van de Oranje Nassaulaan tussen Skoatterwâld en Heerenveen Midden ligt een waterleiding die wordt vervangen. De nieuwe leidingen liggen straks klaar langs de Oranje Nassaulaan in Skoatterwâld én in de berm van de Rottumerweg tussen de sportvelden van de Heerenveense Boys en de Burgemeester Falkenaweg.

Afsluiting Rembrandtlaan

Van 8 februari tot en met maandag 15 mei is de Rembrandtlaan tussen de Van Goghlaan en de Piet van der Hemstraat afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de van Goghlaan en de Vermeerstraat. De woningen aan de Rembrandtlaan zijn gewoon bereikbaar.

Afsluiting fietspad onder de A32

Van 8 februari tot en met maandag 8 mei is de fietstunnel onder de A32 afgesloten. Fietsers kunnen over de fietspaden: Tusken de Fjilden, het Palet (langs de nieuwe turnhal), Jan Mankeslaan en de President Kennedylaan.

Afsluiting Willem de Zwijgerlaan, Johan Willem Frisolaan en Jiskelanpaed

In Skoatterwâld (t.h.v. Frederik Hendriklaan/ sportvelden VV Heerenveen) ligt de nieuwe waterleiding op containers, zodat het verkeer er onderdoor kan. De Willem de Zwijgerlaan wordt afgesloten van maandag 20 februari tot en met vrijdag 10 maart. Het verkeer wordt omgeleid via de Rentmeester. Ook de Johan Willem Frisolaan en het Jiskelanpaed zijn in deze periode afgesloten. Fietsers en voetgangers worden omgeleid.

Vlot & Veilig de A32 op en af!

Heerenveen kent een grote verkeersdrukte in de ochtend- en avondspits. Om de verkeerssituatie vlotter en veiliger te maken, zijn eerder de op- en afritten van de A32 naar de K.R. Poststraat al verbeterd. In 2023 worden ook de op- en afritten van afrit 11, de  Oranje Nassaulaan en de kruising met de Burgemeester Falkenaweg aangepast. Gemeente Heerenveen, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat hebben hiervoor samen met bewoners een plan bedacht.

Meer informatie vindt u op www.heerenveenbeterbereikbaar.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio