11.9 C
De Bilt

Zuidoost Friesland vraagt € 25 miljoen voor Regio Deal

Het Rijk wil Regio Deals sluiten om in regio’s de brede welvaart te versterken. De gemeenten in Zuidoost Friesland: Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland, Smallingerland, en Weststellingwerf, de provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân hebben samen een voorstel ingediend voor een Regio Deal.

Regio Deal Zuidoost Friesland

De ambitie: een leefbare regio met vitale kernen in een veerkrachtig landschap. Investeren in de mienskip en het landschap zorgt voor toekomstkracht. De regio investeert in de periode 2020-2023 tussen de € 50 en € 80 miljoen en vraagt een rijksbijdrage van € 25 miljoen. De brede welvaart en leefbaarheid in Zuidoost Friesland staan onder druk vanwege ontwikkelingen als krimp, vergrijzing, klimaatverandering en energietransitie.

Partnerschap

Partnerschap met het Rijk maakt extra en innovatieve maatregelen mogelijk en geeft een positieve impuls aan het perspectief voor de regio. In het voorjaar van 2020 maakt het Rijk bekend welke voorstellen een uitnodiging ontvangen om deze samen verder uit te werken naar een daadwerkelijke Regio Deal.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio