15.1 C
De Bilt

Aanleg glasvezel in alle drie BEL-gemeenten

Woensdag 2 maart 2022 ondertekenden de wethouders Anne-Marie Kennis van de gemeente Blaricum, Peter Calis van de gemeente Laren, Theo Reijn van de gemeente Eemnes en Michiel Admiraal van DELTA Fiber Netwerk een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel in de drie BEL-gemeenten. Hiermee onderstrepen de drie gemeenten het belang van snel internet.

Met glasvezel zijn de BEL-gemeenten klaar voor nu en de toekomst

“Omdat wij het zeer belangrijk vinden dat alle dorpen binnen de BEL-gemeenten de kans moeten krijgen op glasvezel internet, hebben we voor de samenwerking met DELTA Fiber Netwerk gekozen. DELTA Fiber Netwerk heeft in heel Nederland laten zien dat zij een solide partij zijn, met het aangaan van deze samenwerking laten we zien dat we een modern netwerk voor onze inwoners willen realiseren”, aldus Peter Calis, wethouder in Laren.

“Juist in deze tijd zien we hoe belangrijk het is om over een goede internetverbinding te beschikken”, vult Anne Marie Kennis, wethouder in Blaricum, aan. “Mensen werken, leren, gamen en streamen veel vanuit huis. En ook zorg vindt steeds meer plaats op afstand. Met de fiber verbinding worden de inwoners aangesloten op een duurzaam netwerk van de toekomst”.

Een veel gevraagde wens

Ook wethouder Theo Reijn van Eemnes is enthousiast: “De campagne van Laren is inmiddels afgerond en daarbij zijn al wel een aantal adressen in Eemnes meegenomen. Maar Eemnes krijgt in het najaar nog een campagne waarmee inwoners zich goed kunnen laten informeren en krijgen ze de unieke kans om zich aan te laten sluiten. Een hele belangrijke en veel gevraagde wens in onze gemeente.”

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Michiel Admiraal, directeur DELTA Fiber Netwerk “Ik ben blij dat we na Laren nu ook de inwoners van Blaricum en Eemnes de kans kunnen geven op supersnel internet. Wij bieden een zeer betrouwbare en stabiele infrastructuur die ervoor zorgt dat mensen nu en in de toekomst goed kunnen internetten en werken. In Laren is de campagne om voldoende inwoners te interesseren in het nieuwe netwerk positief afgerond en starten we in april met de aanleg van glasvezel”, vervolgt Michiel.

“Op 21 maart a.s. start een glasvezelcampagne in Blaricum inclusief de Bijvanck en als 20% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en voor 25 mei 2022 een abonnement afsluit bij een van de telecomaanbieders, komt ook daar glasvezel.”

Inwoners in Blaricum en Eemnes die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd. Op de website gavoorglasvezel.nl kan een postcodecheck gedaan worden, om te zien of het adres in aanmerking komt voor glasvezel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio