15.1 C
De Bilt

Anita van Meerveld als nieuwe griffier van de gemeente Hilversum aanbevolen

In de raadsvergadering van 9 november zal de werkgeverscommissie aan de Hilversumse gemeenteraad voorstellen om Anita van Meerveld aan te wijzen als griffier. Op woensdag 7 december staat haar beëdiging op de agenda van de raad. Het is de bedoeling dat mw. Van Meerveld per 1 januari 2023 de nieuwe griffier van de gemeente Hilversum wordt. Zij volgt in deze functie Paul van Ruitenbeek op.

Nadat griffier Paul van Ruitenbeek zijn ontslag had aangeboden, is met ingang van 6 juli jl. Berry van ’t Westeinde benoemd als waarnemend griffier. Ondertussen ging de werkgeverscommissie op zoek naar een nieuwe griffier. De werkgeverscommissie voert namens de raad de werkgeverstaken uit. Er werd een profiel opgesteld en een wervings- en selectieprocedure gestart. De selectie- en de adviescommissie voerde met meerdere kandidaten gesprekken.

Procedure

Uit deze zorgvuldige procedure is mw. Van Meerveld als kandidaat gekozen. Zij heeft ruime werkervaring als griffier en als interim-griffier voor diverse gemeenten (Uitgeest, Veenendaal, Ermelo). De afgelopen twee jaar werkte zij als manager politiek en bestuur bij BMC. Mw. Van Meerveld viel tijdens de selectieprocedure op vanwege haar visie op het functioneren van de griffie, de bestuurlijke driehoek en de raad en vanwege haar persoonlijkheid. Zij is gewend om als griffier strategisch advies te geven en treedt ook op als coach/adviseur van de griffie zelf.

Werkgeverscommissie draagt Anita van Meerveld aan

Voorzitter van de werkgeverscommissie van de raad Hidde Fennema licht toe: “Tijdens de gesprekken maakte mw. Van Meerveld een open, warme en geïnteresseerde indruk. Zij heeft getoond een doorzetter te zijn en ook erg gericht op samenwerking, waarbij uiteraard de belangen van de raad voorop staan. De ingewonnen referenties hebben dit beeld van Anita bevestigd.” Anita van Meerveld zegt: “Het boeiende van de rol van griffier is voor mij dat je midden in het speelveld staat: als netwerker tussen de raad, het college, de organisatie en de buitenwereld. Dat je van daaruit, samenwerkend, het verschil kunt maken voor je inwoners!”

De griffier

De griffier is de eerste adviseur van de gemeenteraad. Hij of zij ondersteunt de raad, de (raads)commissies en de individuele raads- en commissieleden. De griffier is bij alle raadsvergaderingen aanwezig en ondertekent de officiële stukken van de raad. De griffier is namens de raad de vertegenwoordiger, belangenbehartiger en gesprekspartner in de driehoek met burgemeester en gemeentesecretaris. Op deze manier levert de griffier een cruciale bijdrage in het functioneren van de lokale democratie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio