9.8 C
De Bilt

Blaricum, Eemnes en Laren starten energiebesparingsaanpak jaren ‘70/’80 woningen

Speciaal voor eigenaren van een jaren ’70 en ’80 woning organiseren Blaricum, Eemnes en Laren een energiebesparingsaanpak. Deze woningen zijn bij de bouw zeer beperkt geïsoleerd. Dit betekent dat er kansen liggen om de woning energiezuiniger en comfortabeler te maken door extra te isoleren. En wellicht om zelf energie op te wekken. Door de stijgende energieprijzen is het verduurzamen van de woning interessanter dan ooit.

Samen met Duurzaam Bouwloket hebben de gemeenten een handig stappenplan gemaakt. Hierin staat welke maatregelen woningeigenaren kunnen nemen. Op 19 januari is hierover een informatiebijeenkomst in het Brinkhuis in Laren. En op dinsdag 24 januari is er een online informatiebijeenkomst. Daarnaast kunnen woningeigenaren op verschillende datums en locaties een mobiele showroom bezoeken (zie onder).

Informatiebijeenkomsten

Woningeigenaren zijn van harte uitgenodigd voor een van de informatiebijeenkomsten. Hierbij vertelt een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket meer over het stappenplan en de energiebesparende maatregelen. Ook is er informatie over financieringsregelingen. Verder horen bezoekers meer over de lokale energiecoöperaties Hut van Mie en EemnesEnergie. Uiteraard is het mogelijk om vragen te stellen.

Er zijn twee bijeenkomsten over energiebesparing

  • Brinkhuis – Donderdag 19 januari van 19.30 – 20.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur), Brink 29, Laren
  • Online – Dinsdag 24 januari van 19.30 – 20.30 uur (deelnemers ontvangen een deelnamelink)

Aanmelden kan via www.duurzaambouwloket.nl/energiebesparing-BEL of door de QR-code te scannen met camera van de mobiele telefoon.

Mobiele Showroom energiezuinig wonen

In januari en februari komt Duurzaam Bouwloket met hun Mobiele Showroom naar de BEL-gemeenten. In deze showroom kunnen bewoners verschillende duurzaamheidsmaatregelen en -producten zien. Ook is er een onafhankelijk adviseur aanwezig om bewoners te adviseren over het verduurzamen van hun woning.

Deze mobiele showroom staat op de volgende momenten in de BEL-gemeenten:

PlaatsDatumTijdLocatie
BlaricumMaandag 16 januari10.00 – 16.00 uurUilebord (bij winkelcentrum Bijvanck)
EemnesWoensdag 18 januari10.00 – 16.00 uurBraadkamp
LarenDonderdag 26 januari10.00 – 16.00 uurPlein 1945 (nabij Zevenend/AH)
    
BlaricumVrijdag 27 januari10.00 – 16.00 uurDorpsstraat (nabij muziektent)
EemnesMaandag 30 januari10.00 – 16.00 uurBraadkamp
LarenWoensdag 1 februari10.00 – 16.00 uurPlein 1945 (nabij Zevenend/AH)  

Bij extreme weersomstandigheden kan de mobiele showroom mogelijk niet komen. Kijk voor actuele informatie op www.duurzaambouwloket.nl/energiebesparing-BEL

Meer informatie via Duurzaam Bouwloket

Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijk expert die huiseigenaren begeleidt naar een energiezuinige woning. Het advies is kosteloos voor alle inwoners, omdat het door de gemeente wordt gefinancierd. Op www.duurzaambouwloket.nl/energiebesparing-BEL is meer informatie te vinden over energiebesparende maatregelen, subsidies en financieringen en lokale initiatieven en acties.

Energiecoöperaties Hut van Mie en EemnesEnergie

Hut van Mie en EemnesEnergie zijn energiecoöperaties van, voor en door de bewoners. Hut van Mie is actief in Blaricum en Laren, EemnesEnergie in Eemnes. De vrijwillige energiecoaches van deze organisaties helpen medebewoners met het zetten van stappen naar energiebesparing en het opwekken van energie. Deze energiecoaches worden opgeleid en bijgeschoold. Meer weten of een gesprek aanvragen kan via www.hutvanmie.nl en www.eemnesenergie.nl

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio