16.1 C
De Bilt

Blaricum Music Festival 2024 verzorgd door Camerata RCO

Het openingsconcert van het Blaricum Music Festival 2024 wordt verzorgd door Camerata RCO, een ensemble bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest dat telkens in wisselende combinaties de meest verrassende muziek brengt. Marc Daniel van Biemen (de markantst bebrilde eerste violist van het KCO die tevens schrijver is van het boek ´Violist´) voert het ensemble aan.

Programma Blaricum Music Festival

Op het programma staat – ter ere van zijn 200e geboortejaar – de 6e symfonie van Anton Bruckner in een bijzondere bewerking van Rolf Verbeek. De verrassende bezetting bevat een kwintet strijkers, klarinet, hoorn, pauken, piano en een accordeon en voor de pauze klinkt het (over)beroemde klarinetkwintet van Wolfgang Amadeus Mozart. Dit programma wordt alleen in Blaricum én op 1 juli in London´s fameuze Wigmore Hall gespeeld en tijdens dit prachtige openingsconcert zullen we ook een bijzonder ´nieuwtje´ wereldkundig maken. Dus mis het niet!

Het openingsconcert vindt plaats op vrijdag 28 juni a.s. om 20:00 uur in de Vituskerk in Blaricum. Voor kaarten (ook voor alle andere concerten) en meer informatie gaat u naar www.blaricumfestival.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio