11.8 C
De Bilt

Blauwe vlag voor gemeentehaven Huizen

De gemeentehaven Huizen heeft de Blauwe vlag 2022 ontvangen. Dit is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. De onderscheiding werd op donderdag 12 mei op de Hanzehaven in Elburg uitgereikt aan havenmeester Dick van Veldhuizen.

Over de Blauwe Vlag

De Vlag is een initiatief van FEE (Foundation for Environmental Education). FEE is een onafhankelijk internationaal netwerk van organisaties die zich inspannen op het gebied van natuur- en milieuvoorlichting. Voor Nederland heeft IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) zitting in FEE. De Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) voert voor IVN de Nederlandse Blauwe Vlag campagne. Het doel van het Blauwe Vlag Programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu.

Het mogen voeren van een Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. Voor de toerist is de Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede schone  stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.

Jaarlijkse controle

De Blauwe Vlag wappert na de uitreiking trots aan de vlaggenmast bij de meldsteiger van de gemeentehaven Huizen. De Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio