15.1 C
De Bilt

Blotevoetenpad onthult door Hilversumse oud-kindergemeenteraad

Een blotevoetenpad voor Hilversum. Het is het plan wat de Hilversumse kindergemeenteraad vorig jaar voor Hilversum bedacht. De realisatie van het pad duurde langer dan het schooljaar waarin de kindergemeenteraad zitting had. Vrijdag 14 juli onthult de- nu oud-kindergemeenteraad alsnog het pad. Het ligt in het Bosje van Zeverijn, in Hilversum Zuid. Daar is al een speelterreintje waar het blotevoetenpad bij aansluit.

“We hebben met onze klas iets verzonnen om Hilversum beter te maken. Het is echt bedoeld om je zintuigen te prikkelen. Het is leuk voor jong en oud en het is heel gezellig omdat je het met het hele gezin kunt doen. Daarnaast is het ook leuk als je weinig geld hebt, want je kunt gratis op het pad lopen.” Dit zeggen oud-kindergemeenteraadsleden Juliette en Josephine. Met hun toenmalige klas van de Fabritiusschool bedachten ze dit plan. Hier was de toen 20-koppige kindergemeenteraad het unaniem mee eens.

Het bescheiden opgezette pad ligt verscholen aan de rand van het open speelterrein in het Bosje van Zeverijn en slingert zich daar om wat bomen heen. Bij de aanleg van het pad is zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. De boomstammen en de schors komen van bomen die door de gemeente gekapt zijn vanwege onderhoud. Omdat het pad in de openbare ruimte ligt is de gemeente verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud ervan. Op korte termijn komt er nog een watertappunt op de speelplek.

Blotevoetenpad

Kinderen die rond het Bosje van Zeverijn wonen weten het pad al feilloos te vinden. Met z’n vijven komen ze aangerend al roepend: “Wij gaan op het blotevoetenpad lopen!” Een bewoonster uit de Gazellestraat staat van de zon te genieten naast het blotevoetenpad. “Ik krijg mijn kleindochter van vier niet meer mee naar huis, ze vindt het veel te leuk!” Op 14 juli opent de oud-kindergemeenteraad samen met burgemeester Gerhard van den Top het blotevoetenpad officieel.

Kindergemeenteraad

Twintig kinderen uit groep 8 van in totaal elf basisscholen vertegenwoordigden vorig schooljaar de kindergemeenteraad. Een kindergemeenteraad heeft één schooljaar zitting en kiest dan een eigen plan om uit te voeren, binnen het beschikbare budget en de kaders van de gemeente om het uit te kunnen voeren. Meer over de Hilversumse kindergemeenteraad: hilversum.nl/kinderpolitiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio