Van Boetzelaerpark heeft nieuwe entree

De Bilt – De entree van het Van Boetzelaerpark in De Bilt, op de hoek Blauwkapelseweg-Hessenweg, is de afgelopen weken heringericht. De werkzaamheden zijn nu klaar. De vernieuwde ingang is beter toegankelijk voor mensen met een scootmobiel, rolstoel of een brede kinderwagen. Daarnaast is het cirkelplantsoen bij de entree hersteld, waarmee de entree weer iets van de oude grandeur heeft teruggekregen.

Goed voorbeeld samenwerking

Deze herinrichting is opnieuw een goed voorbeeld waarin de gemeente en de Stichting Vrienden van het Van Boetzelaerpark samenwerken om verbeteringen in het park door te voeren. Hiervoor is vanaf het begin samen opgetrokken.

Zelf budget bij elkaar gekregen

Het bestuur van ‘De Vrienden van het Van Boetzelaerpark’ heeft met succes een groot deel van het benodigde budget bijeen gekregen door fondsen te werven. In maart 2020 bleek dat er met een bijdrage vanuit de gemeente voldoende budget beschikbaar was gekomen om het plan uit te voeren. De gemeente heeft dit vervolgens ter hand genomen. De herinrichting van de entree bestaat uit de volgende onderdelen:

Verbeterde toegankelijkheid

In de afgelopen jaren zijn er veel vragen binnengekomen van inwoners die met hun scootmobiel,  rolstoel of kinderwagen geen toegang hadden tot het park. Nu kunnen ook zij genieten van het Van Boetzelaerpark. De paden zijn eveneens opgeknapt.

Aanleg cirkelplantsoen

Het cirkelplantsoen bij de ingang is verhoogd, is voorzien van een mooie stalen rand en is met vaste planten beplant. In het verleden was er op de plek van het cirkelplantsoen al een mooi beplantingsvak. Dit vak is door bezuinigingen verdwenen. Nu nemen de Vrienden het beheer op zich. Voorzitter van de Vrienden, Ben Verwiel: “Het is een feest om te zien dat het gelukt is. Met dank aan de gemeente. Wij zijn zeer gemotiveerd om het zo mooi te houden!’

Tuinvaas

In het midden van het cirkelplantsoen is een tuinvaas geplaatst, op de plek waar vroeger de Moerkoertvaas stond. Deze historische tuinvaas is bijna vijfentwintig jaar geleden door vandalen vernield. De originele Moerkoertvaas wordt gerestaureerd en zal daarna op een binnenlocatie worden geplaatst in verband met de kwetsbaarheid.

Op 27 juni bedankte wethouder Anne Brommersma de voorzitter van de Stichting Vrienden van het Van Boetzelaerpark, Ben Verwiel, voor al zijn inspanningen om dit plan mogelijk te maken. Anne Brommersma: “Met deze herinrichting is het park nóg meer een park van alle inwoners van de gemeente De Bilt geworden. Zonder De Vrienden was dat niet gelukt!”

Sponsoren

Met een financiële bijdrage van de onderstaande  fondsen kon het project Herinrichting entreegebied Van Boetzelaerpark worden uitgevoerd:

  •  ANWB fonds
  •  BPD Cultuurfonds
  •  Stichting Carel Nengerman Fonds
  •  Stichting Van Ewijck Van Oostbroek en De Bilt Fonds
  •  Stichting Elise Mathilde Fonds
  •  K.F. Hein Fonds
  •  Stichting Mens en zijn Natuur
  •  Stichting Vrienden van het Van Boetzelaerpark

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Gemeente Huizen is met werving jongerenpanel gestart

Huizen - De gemeente Huizen vindt het belangrijk om jongeren meer een stem te geven. Wethouder Maarten Hoelscher: “Ook de mening van jongeren is...

Treintje slimme auto’s remt zélf voor rood verkeerslicht

Amsterdam - Afgelopen zomer heeft op de provinciale wegen rondom Schiphol een unieke proef plaatsgevonden. Voor het eerst gebruikte een treintje auto’s informatie uit...

Provincie Noord-Holland en Japan zetten in op waterstof

Hoe kunnen overheden en ondernemingen in Noord-Holland en Japan elkaar helpen om waterstof in Noord-Holland op de kaart te zetten? Deze vraag stond centraal...

Zetelwisseling VVD in de Hilversumse gemeenteraad

Ruud Verkuijlen (VVD) legt in de raadsvergadering van 15 september zijn functie neer als gemeenteraadslid van Hilversum. Partijgenoot Ellis Zeeuw van der Laan nam...

Open Crailodag – zaterdag 25 september 11.00 – 15.00 uur

Buurtschap Crailo opent zaterdag 25 september voor de vierde keer haar deuren. Tussen 11.00 en 15.00 uur is iedereen die belangstelling heeft in deze...

Opening nieuw clubhuis SV Laren’99

Laren - Op zaterdag 4 september opende wethouder Stam het nieuwe clubhuis van SV Laren ’99. Het vernieuwde clubhuis is dankzij de grote inspanningen...

‘Boost je zomer’ feestelijk afgesloten met skate/step en hiphop clinics

Hilversum - Met een skate/step en een hiphop clinic in De Oude Haven in Hilversum werden gisteren de ‘Boost je zomer’ jongerenactiviteiten feestelijk afgesloten....

Familie De Ruiter-Zwanikken zorgde tientallen jaren weide en dieren

Laren - Tientallen jaren zorgden Joke en Ruud de Ruiter-Zwanikken met veel plezier voor het stuk openbare grond nabij Melkweg/Jordaan in Laren en voor...