31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

‘Boost je zomer’ feestelijk afgesloten met skate/step en hiphop clinics

Hilversum – Met een skate/step en een hiphop clinic in De Oude Haven in Hilversum werden gisteren de ‘Boost je zomer’ jongerenactiviteiten feestelijk afgesloten. Ook Karin Walters, wethouder Zorg en Welzijn, was hierbij aanwezig. De jongeren leerden nieuwe skate en step trucs van Ride-XL en oefenden hun dansmoves met Sjollema Sport & Fitness. De ‘Boost je zomer’ activiteiten waren georganiseerd om Hilversumse jongeren na de zware coronaperiode opnieuw in beweging te krijgen en elkaar te laten ontmoeten. Na de sportieve uitdagingen konden de jongeren op de ‘smoothiefiets’ stappen en een gratis bidon vullen bij het watertappunt.

Boost je zomer!

In opdracht van de gemeente organiseerde Team Sports Service ’t Gooi een zes weken durend zomerprogramma, met op iedere dinsdag- en donderdagmiddag sportieve activiteiten. De skate/step en hiphop clinic waren de laatste op rij. Eerder stonden activiteiten als Panna Knock Out, een wheelieclinic, kickboksen, bootcamp, Archery Tag, Tik Tok dance en knotshockey op het programma. De activiteiten zijn in samenwerking met lokale sportaanbieders mogelijk gemaakt.

Wethouder Karin Walters: “Het is fijn dat jongeren na een lange saaie coronaperiode nu weer samen dingen kunnen ondernemen. Eerder dit jaar bleek in gesprekken met hen dat hier een grote behoefte aan was. Daar hebben we met deze ‘Boost je zomer’ activiteiten op ingespeeld. We zijn erg blij met de enthousiaste reacties van de deelnemers.”

Enthousiasme bij deelnemende jongeren

Ondanks de soms lage opkomst bij de sportieve activiteiten, blijkt de deelnemende jeugd enthousiast over het aanbod. Een deelnemer over het Panna Knock Out toernooi: “Dit was de leukste middag van de vakantie!” Deelnemers van de clinic Archery Tag gaven na afloop aan zelf ook een pijl en boog te willen kopen. Enthousiastelingen bij het Cruyff Court Noord vroegen of de Panna Knock Out pro’s er binnenkort wéér zullen zijn.

Uit een analyse van de brede online communicatiecampagne blijkt dat een groot deel van de doelgroep bereikt is. De aanmeldingen en de opkomst van jongeren bleven echter toch achter bij eerdere verwachtingen. De verklaring hiervoor wordt gezocht in het feit dat de coronawerkelijkheid na de gesprekken met jongeren dit voorjaar, sterk veranderd is. Sinds de versoepelde maatregelen zijn er veel meer mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding en ontmoeting. Dat geldt ook voor het vieren van vakantie buiten Hilversum. Jongerenwerkers en buursportcoaches bevestigen dat ook zij merken dat het daardoor veel rustiger is. Ook geven de samenwerkende partijen aan dat het activeren van jongeren in het algemeen een uitdaging is.

Actieplan jeugd tot zomer 2022

Boost je zomer maakt deel uit van het actieplan Jeugd van de gemeente, dat zich richt op het ondersteunen van jongeren van 12 tot 23 jaar. Gedurende een heel jaar, tot aan de zomer van 2022, is hiervoor vanuit de Covid-reserve 408.000 euro uitgetrokken, waarvan 10.000 euro voor ‘Boost je zomer’. Het volledige actieplan Jeugd waaraan de komende maanden verder invulling wordt gegeven omvat een scala aan activiteiten op het gebied van sport, cultuur en ontmoeting. De activiteiten zijn voor jongeren in de leeftijd 12 tot 23 jaar. Daarnaast wordt het aanbod rondom kwetsbare jongeren gedurende het jaar versterkt, door onder andere extra jongerenwerk en -coaching.

Meer informatie

Voor meer informatie: pers@hilversum.nl/ 06 – 34 34 20 75

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio