26.6 C
De Bilt
zondag, 14 augustus 2022

Gemeente Hilversum en Bink werken per 1 april samen aan BSO-intensief

De gemeente heeft in Bink kinderopvang de partner gevonden om per 1 april 2021 Buitenschoolse Opvang-intensief (BSO-intensief) aan te kunnen bieden voor kinderen die extra zorg en ondersteuning nodig hebben. Dit zijn veelal kinderen met psychische of psychiatrische problematiek of een licht verstandelijke beperking die speciaal basisonderwijs volgen. Eind 2020 werd de noodklok geluid toen deze kinderen hun opvangplek op de buitenschoolse opvang dreigden te verliezen.

BSO-intensief: Meer rust en voorspelbaarheid door kleine groepen

BSO-intensief biedt meer rust, voorspelbaarheid en structuur dan een reguliere buitenschoolse opvang kan bieden, zonder te problematiseren en medicaliseren. Met de gemeentelijke bijdrage kan Bink de omvang van de groep beperken tot de helft van het aantal kinderen van een reguliere groep. Hier worden voorzieningen uit de Jeugdwet voor ingezet. Door het mede-financieren van BSO-intensief realiseert de gemeente voor Hilversumse kinderen een algemene voorziening waarvoor geen indicatie nodig is via het sociaal plein.

Karin Walters, wethouder Zorg en Welzijn: “We zijn blij dat het door onze samenwerking met Bink gelukt is om een oplossing te vinden en dat de opvang van deze kinderen ook na maart doorgaat. Ieder kind verdient het om de juiste buitenschoolse opvang en aandacht te krijgen, ook een kind dat extra zorg en ondersteuning nodig heeft. Met het realiseren van BSO-intensief blijven we aan de opvangbehoefte van deze kinderen en hun ouders voldoen.”

Bink neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid

Bink is een organisatie zonder winstoogmerk en heeft de missie om kinderopvang bereikbaar te maken voor alle kinderen – ook de kinderen uit het speciaal basisonderwijs – vanwege de toegevoegde waarde die dit biedt aan hun ontwikkeling en ter ondersteuning van hun ouders.

Angenieta van Giessen, manager BSO Hilversum bij Bink: “Wij vinden het heel fijn dat wij met de financiële bijdrage van de gemeente onze maatschappelijke rol ook voor deze groep kinderen kunnen blijven vervullen en dat de opvang kan doorlopen met BSO-i. De ouders die wij hierover gesproken hebben, waren zichtbaar opgelucht om te horen dat hun kind een passend plekje behoudt bij Bink.”

Kinderopvang Bink en Kwintes hadden jarenlang een samenwerking rond het aanbieden van BSO+, die per 1 april 2021 stopt. Naar aanleiding van de regionale inkoop Jeugd en Maatschappelijke ondersteuning in de Regio Gooi en Vechtstreek heeft Kwintes afgelopen najaar besloten om niet in te schrijven voor BSO+. De kinderen die via Kwintes werden opgevangen, hebben ook het aanbod gekregen om gebruik te maken van de nieuwe BSO-i die door Bink wordt aangeboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio