15 C
De Bilt

Burgemeester Huizen verlengt woningsluiting Roef met nog eens 28 dagen

Huizen – Donderdag, 21 juli 2022, heeft burgemeester Niek Meijer – na overleg met politie en Openbaar Ministerie – besloten om de sluiting van twee woningen aan de Roef in Huizen te verlengen met 28 dagen. De huidige sluiting van de woningen loopt op 22 juli om 18.00 uur af. Het besluit dat de burgemeester vandaag heeft genomen geldt vanaf 22 juli 18.00 uur. Dat betekent dat de sluiting wordt verlengd tot en met 19 augustus 2022, 18.00 uur.

Dreigingsbeeld aan Roef in Huizen onveranderd

Er is sprake van een serie incidenten in de regio Midden Nederland. Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat deze incidenten voortkomen uit een conflict in het criminele drugsmilieu. Dit heeft gevolgen in verschillende gemeenten in Nederland, waaronder Huizen. Volgens politie en OM is het huidige dreigingsbeeld onverminderd hoog, ook voor de woningen in Huizen. Burgemeester Meijer: “Vanuit mijn zorg voor de bewoners van de woningen en voor omwonenden voel ik mij genoodzaakt om het besluit tot sluiting van beide woningen opnieuw te verlengen. En dat besluit neem ik zelfs voor een langere periode, namelijk een sluiting van 28 dagen. Dat geeft duidelijkheid aan de bewoners en draagt bij aan rust in de buurt.”

Opheffing sluitingsbevelen

De burgemeester realiseert zich dat deze maatregel grote impact heeft op de bewoners. “U kunt ervan verzekerd zijn dat ik mij voortdurend door politie en OM op de hoogte laat stellen van ontwikkelingen die van belang zijn voor de besluiten die ik vanuit mijn bevoegdheden als burgemeesters neem. Dat betekent ook dat ik de sluitingsbevelen zal opheffen zodra het kan”, aldus burgemeester Meijer.

Veiligheidsmaatregelen

De veiligheidsmaatregelen zijn sinds 10 juli, de dag dat er een explosie was in één van de woningen, meer en onzichtbaar geïntensiveerd. Ook is er sinds 10 juli intensief en zichtbaar cameratoezicht, dat live – dus direct – wordt uitgelezen. Deze maatregelen blijven voorlopig van kracht. Dat geldt ook voor het gebiedsverbod dat uit veiligheidsoverwegingen is opgelegd aan de bewoner van de woning waar de explosie plaatsvond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio