14.8 C
De Bilt

Buurtbewoners Laren willen graag verder met dierenweide Melkweg/Jordaan

Tientallen jaren zorgde de familie de Ruiter-Zwanikken uit Laren met veel plezier en grote toewijding voor het stuk openbare grond nabij Melkweg/Jordaan en de daar aanwezige dieren. De verhuizing van deze familie naar Eemnes maakte hier in 2021 een einde aan. Aan de oproep van de wethouder aan buurtbewoners om mee te denken over de toekomst van dit perceel gaf een grote groep bewoners gehoor.

Stichting Geitenweitje Laren

Na een inspraakmiddag met bewoners is er door hen een plan uitgewerkt om verder te kunnen gaan met de dierenweide en is voorgesteld om de zorg over te dragen aan de Stichting Geitenweitje Laren. De gemeente steunt deze uitkomst van harte en is op 28 maart 2022 met de Stichting een nieuwe huurovereenkomst aangegaan.

Inspraakmiddag

Wethouder Ton Stam: ¨Ik ben zeer verheugd dat een groot aantal enthousiaste inwoners hebben meegedacht tijdens een inspraakmiddag over de zorg en beheer voor het geitenweitje. Het buurtteam ´Vooruit met de Geit´ heeft met veel passie en toewijding hiervoor een plan opgesteld. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij de Stichting Geitenweitje Laren actief zullen steunen om zorg te dragen voor een duurzame toekomst van de wei. Op deze manier blijft deze dierenweide een genot voor jong en oud.¨

Dagelijks beheer en verzorging van de dieren

Anne-Marie le Buhan, oprichter van de Stichting Geitenweitje Laren, is van plan om twee minivarkens, twee schapen en enkele kippen (géén haan) aan de dierenweide toe te voegen. De huidige dierenverblijven kunnen na een grondige opknapbeurt in gebruik blijven door een eenmalige financiële bijdrage van de gemeente.

Buurtteam

Het buurtteam en de gemeente hebben er alle vertrouwen in dat het beheer van het weitje en de dieren bij de Stichting het Geitenweitje in goede handen is. De leden van buurtteam ‘Vooruit met de Geit’ wonen allen aan of dichtbij de dierenweide. De meeste bewoners komen er meerdere keren per dag langs. In geval van onraad kan er dus snel ingegrepen worden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.hetgeitenweitje.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio