11.8 C
De Bilt

Commissaris van de Koning op bezoek in Blaricum

De commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, bracht op woensdagmiddag 6 juli een bezoek aan Blaricum. De gemeente stelde een veelzijdig programma op om de commissaris een aantal bijzondere plekjes van Blaricum te laten zien. Ook werd tijdens een extra raadsvergadering de profielschets van de nieuwe burgemeester vastgesteld. Ontvangst en (besloten) gesprek met college Burgemeester Joan de Zwart-Bloch ontving de commissaris op het gemeentehuis voor een gesprek met het college.

Gesprek met jongeren


Daarna ging de commissaris naar de Malbak om te spreken met jongeren, jongerenwerkers, buurtsportcoach en Versa Welzijn. Dit was een mooi gesprek over o.a. de impact van de coronatijd op de jongeren. Maar ook over welke activiteiten er voor jongeren zijn en wat de nieuwe ontwikkelingen in het jongerenwerk zijn.     

Veteranenplantsoen


Voor de Blaricumse veteranen is vlakbij het herdenkingsmonument in het burgemeester Klarenbeekpark een wit anjerperkje aangelegd. Dit op initiatief van voormalig raadslid Rob Bruintjes (DAB). In het bijzijn van Blaricumse veteranen, het 4 en 5 mei comité, het college van B&W, de raad en Rob Bruintjes onthulde de commissaris het Veteranenplantsoen.


Gesprek met de gemeenteraad


Vervolgens vond een (informeel) open gesprek met de gemeenteraad plaats over bestuurscultuur, integriteit, duurzaamheid en regionale samenwerking.
Profielschets
Het bezoek werd afgesloten met openbare raadsvergadering waarin de profielschets van de nieuwe burgemeester werd besproken en door de raad werd vastgesteld. De commissaris stelde diverse vragen over het profiel van de nieuwe burgemeester. Waar moet de nieuwe burgemeester van Blaricum volgens de raad aan voldoen? Benaderbaar, stevig, goed kunnen samenwerken en zichtbaarheid zijn een aantal wensen die door raadsleden werden toegelicht.

Vacature


Van 25 augustus tot 15 september kunnen geïnteresseerden reageren op de vacature. Vervolgens maakt de commissaris van de Koning een voorselectie van de kandidaten die hij benoembaar acht. De vertrouwenscommissie van de raad beoordeelt deze voorselectie. Hier komt uiteindelijk een voorkeurskandidaat uit naar voren die op 7 december bekend wordt gemaakt. Tot slot beëdigt de commissaris van de Koning in februari 2023 de nieuwe burgemeester in een openbare raadsvergadering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio