7.7 C
De Bilt

Complete programma muziekfestival Live2000 bekend

Hilversum – Vanaf vrijdag 27 tot en met dinsdag 31 december vindt in Hilversum de derde editie plaats van het muziekfestival Live2000. In deze periode staat de binnenstad van Hilversum in het teken van de muziek uit de Top2000 die in de laatste week van 2019 door NPO Radio 2 uitgezonden wordt vanuit het Top2000 Café in Beeld en Geluid. Het complete programma is te bekijken via Hilversumlive2000.nl.

Tributes aan Joe Cocker, Rolling Stones en The Eagles

ZoIn de Live2000 tent op het Marktplein worden door verschillende bands tributes gebracht aan onder andere Joe Cocker, The Rolling Stones en The Eagles. Eerder werden al odes aan Doe Maar en Prince bekend gemaakt. Ook wordt er in de (gratis) Live2000 tent onder andere een Hollandse Avond georganiseerd en zijn er dagelijks Top2000 quizzen waar de Top2000 kennis getest kan worden. Bij Podium de Vorstin kunnen Steely Dan-fans terecht voor de band Royal Dutch Scam die hier een ode aan Steely Dan brengt.

Evergreen Top1000

Bij de Vorstin ben je ook aan het juiste adres voor de Evergeen Top1000 Live en de Sound of Silence waar op boeiende en droogkomische wijze over Simon en Garfunkels weg naar succes verteld wordt. Het Filmhuis draait in deze periode films en documentaires over muzikanten zoals Miles Davis, Aretha Franklin en Elton John. Op dinsdag 31 december wordt Live2000 spetterend afgesloten met vuurwerk en een optreden van Fusebox op het Marktplein en vervolgens met het Oud en Nieuwfeest Bubbles in de Vorstin.

Live200 Kids

Voor jongere muziekfans is er ook genoeg te doen. Zo worden er in de Live2000 tent onder de noemer Live2000 Kids in de middag diverse activiteiten georganiseerd door muziekschool Globe, de Bibliotheek en Dynamic Arts. Zo verzorgt Dynamic Arts op vrijdagmiddag een dansworkshop voor kinderen en laten lokale talenten zien waar zij goed in zijn. Denk hierbij aan dans, zang en spoken word. In winkelcentrum Hilvertshof kan er swingend geshopt worden, alle dagen is hier live muziek van artiesten te horen.

Over Live2000

Voor iedereen van binnen en buiten Hilversum die geen genoeg kan krijgen van de muziek uit de Top2000 muziek, is er tijdens Live2000 op heel veel plekken in het centrum van Hilversum van alles te zien, te beleven en vooral te horen. Op het Marktplein (locatie hoek Groest / Naarderstraat) staat de centrale Live2000 muziektent. Alle programmering in de Live2000 muziektent en in Hilvertshof is gratis toegankelijk. Een aantal activiteiten in Podium de Vorstin zijn ook gratis toegankelijk. Tickets voor de speciale programmering op de andere locaties zijn te koop via de eigen websites.

Brede samenwerking in de stad

Het muziekfestival Live2000 in Hilversum beleefde haar eerste editie in 2017 en is een initiatief van Hilversum Marketing en Podium de Vorstin. De organisatie streeft naar een zo breed mogelijke samenwerking in de stad om dit muziekevent tot een succes te maken. Zo worden er bijvoorbeeld door verschillende horecaondernemingen en winkeliers ‘2000 cent aanbiedingen’ gedaan waarbij er tijdens Live2000 voor €20,- geshopt, gegeten en/ of gedronken kan worden. Winkeliers maken met hun aankoop van dit bedrag vervolgens kans op mooie prijzen in de Live2000 tent. De acties zijn komende periode te vinden op www.hilversumlive2000.nl.

Mogelijk gemaakt door

Live2000 wordt mogelijk gemaakt door Het Stadsfonds, Gemeente Hilversum, Stichting Centrum Hilversum, Compleet Security, het Filmtheater, Bibliotheek Hilversum, Globe en Hilvertshof. Het programma van Live2000 en de deelnemende locaties zijn te vinden op www.hilversumlive2000.nl en voor het laatste nieuws volg je Facebook en Instagram.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio