Cyberagent van Hilversum gehuldigd

Kay Demir is vandaag gekroond tot de beste cyberagent van Hilversum. De leerling uit groep 8 van de Groen van Prinstererschool werd gehuldigd door burgemeester Pieter Broertjes samen met jeugdagent Lotte en wijkboa Ibrahim. Als beloning ontving Kay een prijzenpakket met daarin een originele HackShield badge, T-shirt en kaartspel. Ook mag hij met de jeugdagent een dagje mee op pad in de politieauto.

Cyberagent

Kay: “Het spel Hackshield helpt mij en mijn omgeving om op een leuke manier bewust te worden van de gevaren van het internet.” 

Cybercriminaliteit is ook in Hilversum een groeiend probleem. Daarom gaat de gemeente Hilversum sinds de Week van de Veiligheid 2020 op een laagdrempelige manier de strijd aan tegen cybercriminaliteit. Hiervoor wordt de hulp ingeroepen van junior cyberagents, kinderen tussen de acht en twaalf jaar die zichzelf en hun omgeving digitale vaardigheden aanleren om hun omgeving te beschermen tegen online gevaar.

De kinderen die via de online game HackShield afgelopen weken zijn opgeleid tot cybercrime agent, hebben bewezen dat ze de actuele gevaren van cybercrime herkennen. Ook hebben ze geleerd hoe zij hier het beste op kunnen anticiperen. Dankzij de kennis die ze via deze online game hebben opgedaan, zijn ze in staat om hun omgeving en familie te wijzen op de actuele risico’s van cybercrime.

Nieuwe cyberagents

Na de huldiging van vandaag blijft de gemeente Hilversum zoeken naar junior cyberagents. HackShield is een doorlopende game die voortdurend wordt uitgebreid met nieuwe opdrachten. Aanmelden kan via www.joinhackshield.nl. Hoe meer cyberagents, hoe veiliger de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img