14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Dorpsdichter Anne Roozeboom draagt het stokje over aan het dorpsdichtersgilde

Anne Roozeboom was de afgelopen drie jaar de dorpsdichter van Eemnes. Zij draagt nu het stokje over aan maar liefst in totaal drie dorpsdichters: het dorpsdichtersgilde Eemnes.

Het dorpsdichtersgilde bestaat uit Aleida van Dijk, Gerard Beentjes en Rob Nap. Zij gaan beurtelings als gilde diverse gedichten schrijven voor ‘De Rotonde’. Deze gedichten kunnen gaan over het dorp Eemnes, maar ook landelijke thema’s zoals bijvoorbeeld de week tegen eenzaamheid en burendag. Daarnaast zijn zij aanwezig bij diverse lokale evenementen om een passend gedicht voor te dragen.

Even voorstellen aan nieuwe Dorpsdichter

Gerard Beentjes en Rob Nap zijn inmiddels bekende lokale dichters. Gerard is al eerder dichter geweest van Laren en Eemnes en de gedichten van Rob zijn onder meer te vinden via de Facebookgroep ‘Je bent een Eemnesser als’. Aleida woont sinds een jaar in Eemnes en wil in haar gedichten verslag doen van haar verdere kennismaking met het dorp en de inwoners.

Wethouder Mirjam Havinga: ¨Ik vind het mooi dat er nu maar liefst drie dichters zijn die hun inspiratie halen uit wat er in Eemnes te zien en te beleven valt. Een gilde met meer dichters is daar heel passend bij. Ik wens alle dichters heel veel schrijfplezier toe!¨

Overdracht

Op zondag 3 september, tijdens de afsluiting van de kunstroute ‘een Dijk van Kunst en Cultuur’, is de officiële overdracht van het dorpsdichterschap. Anne Roozeboom overhandigt aan het drietal ‘de gouden bel’. Op deze manier wordt de nieuwe periode voor het dichterschap ingeluid.

Een belangrijk speerpunt in de kunst en cultuurnota van Eemnes is het breed onder de aandacht brengen van de Eemnesser identiteit en ons cultureel erfgoed. Een onderdeel daarvan is het benoemen van een dichter, dit keer in de vorm van een gilde. Het dorpsdichtersgilde is een pilot. De benoeming is voor een periode van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio