9.4 C
De Bilt

Draagvlak ondernemers voor innen BIZ-bijdrage via gemeentelijke heffing

Een meerderheid van de ondernemers van de BedrijfsInvesteringsZone (BIZ) ’t Hart van Huizen is voor het innen van de bijdrage voor gezamenlijke activiteiten via een gemeentelijke heffing. Dat blijkt uit de nieuwe stemming die van dinsdag 7 juni tot en met woensdag 6 juli is gehouden onder toeziend oog van een notaris.

Nieuwe stemming

Samen met winkeliers is vorig jaar verkend hoe een nieuwe periode (2022 – 2026) zou moeten vorm krijgen. Dat heeft geleid tot een nieuwe uitvoeringsovereenkomst en het vaststellen van de benodigde verordening. Volgens de BIZ-wet moet een draagvlakonderzoek worden gehouden om dit definitief in werking te kunnen laten gaan. Bij het in maart/april gehouden draagvlakonderzoek werd de wettelijk vereiste tweederde meerderheid niet gehaald.

Het bestuur was echter van mening dat de uitslag niet overeenkwam met het werkelijke draagvlak onder de ondernemers. Daarop werd gekozen voor een nieuwe stemming, waarbij werd ingezet op de persoonlijke benadering van de gebruikers/eigenaren. Bij het nieuwe draagvlakonderzoek blijkt uiteindelijk toch een tweederde meerderheid voor het innen van de BIZ-bijdrage via een gemeentelijke heffing.

Opbrengst BIZ voor financiering plan van aanpak ondernemers

De gedachte achter de BIZ is dat de ondernemers jaarlijks een bijdrage betalen, die als gemeentelijke heffing wordt geïnd. De totale opbrengst van alle heffingen wordt in de vorm van een subsidie ieder jaar uitgekeerd aan de BIZ-stichting. Met de subsidie kan de stichting uitvoering geven aan het plan van aanpak voor de periode 2022-2026. Dit plan omvat onder andere schoonmaakacties, activiteiten in het kader van Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), de organisatie van evenementen en marketing en communicatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio