20 C
De Bilt

Eemnes krijgt een eigen afscheidshuis

Eemnes krijgt met ingang van 15 september de beschikking over een eigen afscheidshuis in de gemeente. Dit afscheidshuis is gevestigd op de Algemene begraafplaats in Eemnes en komt hiermee tegemoet aan een lang geuite wens van de inwoners van de gemeente. Wethouder René Ten Have heeft voor de totstandkoming van het afscheidshuis op 15 mei namens de gemeente met Elly Kramer Uitvaartzorg een overeenkomst afgesloten.

Afscheidshuis

Het afscheidshuis krijgt een sfeervolle 24-uurskamer waar nabestaanden zelfstandig toegang hebben. Zij kunnen blijven zolang men wil en zo nodig koffie of thee maken. Ook is de ruimte geschikt voor een condoleance, intieme plechtigheid en/of nazit. Het afscheidshuis is niet gekoppeld aan een bepaalde uitvaartorganisatie of polis en is uiteraard ook beschikbaar voor inwoners van andere gemeenten. Een reservering kan via elke uitvaartondernemer. Komende weken wordt er hard gewerkt om de aula om te bouwen tot een modern en vriendelijk ogend afscheidshuis.

Waardige impuls

Wethouder René ten Have (Openbare Ruimte & Vastgoed): ’Ik ben blij dat dit pand een mooie en waardige impuls krijgt. Nabestaanden krijgen in dit nieuwe afscheidshuis de mogelijkheid om in alle rust bij hun overleden dierbaren stil te staan. Met de komst van dit afscheidshuis stimuleren wij als gemeente tegelijkertijd ook het lokale ondernemerschap. Dat vind ik heel belangrijk.’

Afscheidshuis vervult belangrijke behoefte in Eemnes

Elly Kramer: ‘Als uitvaartleider krijg ik vaak van nabestaanden te horen dat zij een afscheidshuis in de omgeving willen. Een mooie en persoonlijke plek waar je in alle rust en op een tijd die de nabestaanden wensen afscheid kunt nemen. Want als je een dierbare verliest weet ik hoe belangrijk het is om goed en in alle rust afscheid te nemen. Daarom heb ik deze wens opgepakt. Ik ben blij met de steun en medewerking van wethouder Ten Have en de gemeente Eemnes voor de totstandkoming van afscheidshuis Eemnes’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio