4.1 C
De Bilt

Enthousiasme over natuurspeelbos in Sijsjesberg blijft bij gemeente Huizen

Het college van burgemeester en wethouders van Huizen heeft besloten vast te houden aan het plan voor een natuurspeelbos in het gebied Sijsjesberg. Het Goois Natuurreservaat (GNR) vindt het ook belangrijk dat er plekken zijn in de Gooise natuur, waarin kinderen veilig en spelenderwijs de natuur kunnen ontdekken en beleven. Daarom is zij bereid om hieraan mee te werken en zal het GNR een nieuwe aanvraag omgevingsvergunning indienen. Dit is nodig omdat zij ook het speelbos zal aanleggen en beheren.

Omgevingsvergunning natuurspeelbos

In een eerdere uitspraak heeft de rechtbank het beroep van een aantal omwonenden van de beoogde locatie voor het speelbos gegrond verklaard en de verleende omgevingsvergunning vernietigd, voor zover de vergunning betrekking heeft op de activiteit afwijken van het bestemmingsplan. De rechtbank oordeelt in de uitspraak dat het college een nieuw besluit moet nemen, waarbij nader wordt ingegaan op de onderdelen locatiekeuze, geluid en parkeren.

Extern advies

Gemeente Huizen gaat doen wat de rechtbank heeft opgedragen. Dat betekent dat naast de juridische toets of de nieuwe vergunningprocedure kansrijk is, ook extern advies wordt ingewonnen over de in de uitspraak genoemde onderdelen locatiekeuze, geluid en parkeren.

Samen optrekken

Gemeente Huizen en GNR blijven samen optrekken in de wens om een speelbos te realiseren in het gebied Sijsjesberg, dat zich goed leent voor het aanleggen van een dergelijke voorziening. Naast het al gerealiseerde speelbos t ‘Laer in het Goois Natuurreservaat, dat goed gewaardeerd wordt door gezinnen, BSO’s en scholen, zal er dan ook in het noorden van het Goois Natuurreservaat een plek zijn waar kinderen op een speelse manier in aanraking komen met de natuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio