17.1 C
De Bilt

Evy Saarloos wint brons tijdens de Speedo Jaargangfinales zwemmen

Evy Saarloos, de 9-jarige zwemster van zwemvereniging New Wave (de wedstrijdzwemvereniging die traint in zwembad de Biezem in Laren), heeft afgelopen weekend uitstekende prestaties geleverd tijdens de Speedo Jaargangfinales korte baan in Leiden. In totaal heeft Evy dit weekend vijf keer mogen starten, maar haar bronzen medaille op de 50 meter vrije slag springt eruit.

Speedo Jaargangfinales

De Speedo Jaargangfinales zijn wedstrijden voor zwemmers tussen de 8 en 12 jaar (minioren), waarbij de achttien beste zwemmers van iedere leeftijdscategorie per programmanummer aan de start komen. Evy stond dus op vijf nummers in de top achttien van haar leeftijd, maar vooral de 50 meter vlinderslag was bijzonder spannend voor haar. Zij stond namelijk al twee weken op nummer 1 in de ranking voor haar leeftijd op dit nummer. Helaas haalde zij haar niveau van twee weken geleden niet helemaal en eindigde zij als vijfde.

Evy met haar bronzen medaille
Evy met haar bronzen medaille. – Foto: Zwemvereniging New Wave

Wel heeft zij tijdens de Speedo Jaargangfinales op de 50 meter vrije slag het brons binnengesleept en een hele mooie tijd gezwommen. Ook op de andere afstanden presteerde ze uitstekend. Van de vijf races zwom zij drie persoonlijke records en stond zij vier keer in de top 10. Zowel Evy als haar trainers zijn zeer trots op haar prestaties.

Knappe prestaties van Evy

“Het is ongelofelijk dat Evy zo jong al zulk goede prestaties levert, maar ik ben vooral onder de indruk van haar vlinderslagtechniek”, zegt hoofdtrainer Frits Brama trots. “Haar trainers, Joey en André de Groot, verdienen hiervoor een groot compliment evenals Adri Grijseels de schrijver van de trainingen.

Haar prestaties tonen aan dat ze sterk is en de uitdagingen aangaat. De zwemvereniging New Wave is trots op haar en kijkt uit naar haar volgende wedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio